GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dogecoin bi mogao nastaviti uzlet, ali samo ako se ispuni ovaj uvjet

Dogecoin bi mogao nastaviti uzlet, ali samo ako se ispuni ovaj uvjet
MEME COIN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2024 / 09:10
Autor: SEEbiz
ANALIZA - U proljeće 2021. meme-stock manija nije zavladala samo dionicama, već i kripto tržištem. Cijena dogecoina je snažno rasla.

Danas je proljeće 2024. Kriptovaluta na temu psa nalazi se 74% ispod svoje najviše razine svih vremena (od ponedjeljka, 25. ožujka), jer se interes ulagača dramatično ohladio. No, neki od najsnažnijih pristaša dogecoina nadaju se da se ne samo može vratiti na svoju prethodnu granicu visoke vode, već je i premašiti i dosegnuti željenih 1 USD po novčiću.

Može li dogecoin to postići? Može, ali samo ako se dogodi jedna važna stvar, piše Motley Fool.

Dogecoin je stvoren 2013. da bude laka verzija bitcoina. Djeluje na vlastitom blockchainu -- prilagođenoj verziji Bitcoinovog koda -- i ima vlastiti kripto novčić koji je namijenjen olakšavanju transakcija. Glavna upotreba Dogecoina je, dakle, kao mreža plaćanja i pohrana vrijednosti.

Bude li dogecoin postao sličniji bitcoinu, slijedeći točan put veće kriptovalute, dostizanje 1 USD ne bi trebalo biti problem. Ali što treba promijeniti?

Dogecoin ima obilnu ponudu. U optjecaju je 144 milijarde kovanica, brojka koja se povećava za 10 000 svake minute bez maksimalne ponude. Ako programeri mogu smisliti način da prestanu stvarati nove kovanice, a istovremeno spaljuju značajne količine postojećih, Dogecoin bi mogao postati znatno manje. To može pomoći u podršci višoj cijeni.

Komisija za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) nagovijestila je da je svaka kripto valuta osim bitcoina u osnovi vrijednosni papir. To se smatra nepovoljnim jer bi podiglo regulatorne zahtjeve digitalnog novčića ili tokena. Kad bi zakonodavci izašli i rekli da Dogecoin nije vrijednosni papir, potražnja bi trebala porasti jer ne bi bilo tako rizično posjedovati ga iz regulatorne perspektive.

Dogecoin će također imati koristi ako se nađe u portfeljima institucionalnih investitora, u bilancama korporacija i u fondovima državnih rezervi. Bitcoin već ima ovu vrstu položaja. S obzirom na ogromne količine kapitala koje ti subjekti predstavljaju, to bi moglo dovesti cijenu dogecoina do novih visina.

Postoji jasan put da se dogecoin šesterostruko poveća kako bi dosegao 1 USD po coin-u. Sve što treba učiniti je napredovati prema većem usvajanju na način na koji je to učinio bitcoin.

To bi dogecoin bikovima moglo dati razloga za optimizam, ali moramo pokušati procijeniti vjerojatnost da se to stvarno dogodi. Da budem iskren, vjerujem da su šanse gotovo nulte da dogecoin postigne te stvari i dosegne 1 USD.

Kao prvo, nevjerojatno je jasno da dogecoin gubi značajan interes zajednice investitora. Podaci Google Trends pokazuju da su pretraživanja za "Dogecoin" oko 3% onoga što su bila tijekom ludila za memeima od prije tri godine. I to tijekom bijesnog tržišta bikova za kriptoindustriju.

Zapravo, kapitalizacija cijelog kripto tržišta sada iznosi 2,5 bilijuna dolara (od 22. ožujka), dok se pokušava približiti novom rekordu. No, tijekom svih ovih optimističnih raspoloženja, izvedba dogecoina zaostajala je za ukupnim tržištem od početka 2023. Jedan od najspekulativnijih blockchain kovanica ima slabije rezultate u klasi imovine, što očito nije ohrabrujući trend.

Glupo je očekivati da putanja dogecoina oponaša putanju bitcoina. Bitcoin ima prednost prvog pokretača te dublje i snažnije mrežne učinke. Tržište je potpuno svjesno svoje jasne prednosti u odnosu na dogecoin. Dakle, dok bi dogecoin mogao imati nasumične trenutke hypea i spekulativnog ponašanja koji mogu pogurati cijenu u kratkim naletima, dugoročni kapital će nastaviti hrliti u Bitcoin.

Ako se nadate da bi dogecoin mogao doseći 1 USD, pametno bi bilo ozbiljno smanjiti svoja očekivanja. Ako meme coin ikada dosegne taj vrhunac, bit će to za mnogo godina.

Tagovi: dogecoin, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE