GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ether uzletio, evo što se događa

Ether uzletio, evo što se događa
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2024 / 22:10
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Cijena ethera uzletjela je u ponedjeljak uslijed porasta aktivnosti kitova, povećanja institucionalnog interesa za bitcoin i ukupnog poboljšanja na širem kripto tržištu.

Ovaj povećani bikovski osjećaj pogurao je cijenu ethera prema gore za više od 5%. Činjenica da se etherom trguje iznad 3600 USD mogla bi značiti da se pažnja usmjerava prema etheru. U protekloj godini cijena ovog altcoina je porasla za 96,2%.

Pregledajmo nekoliko razloga za snagu etherove cijene, piše Cointelegraph.

Aktualni rast ethera u odnosu na američki dolar poklapa se s njegovim jednako snažnim dobicima u odnosu na Bitcoin za 71 762 USD.

Naime, naširoko praćeni par ETH/BTC dobio je 8. travnja otprilike 1,5% da bi ponovno dosegao ključnu razinu od 0,05 BTC, što ukazuje na moguću rotaciju kapitala u kratkom roku.

Dodatno, učinak Ethera u odnosu na šire tržište kriptovaluta značajno se poboljšao tijekom posljednja 24 sata, što je istaknuto porastom Ethereum Dominance Indexa od gotovo 2% u odnosu na najnižu mjesečnu vrijednost 7. travnja.

Ovaj trend naglašava sve veći protok kapitala na tržište ethera iz konkurentskih altcoina, podižući vrijednost ETH-a.

Najnoviji dobici ethera prethode razdoblju akumulacije među njegovim najbogatijim investitorima, također poznatim kao kitovi.

Prema izvoru podataka Glassnode, subjekti koji posjeduju između 1.000 i 10.000 ETH svakodnevno su povećavali svoje rezerve ethera od 17. ožujka.

Zanimljivo je da je ovaj uzorak akumulacije često bio preteča značajnog porasta cijene, poput onoga kojem ether danas svjedoči.

Porast zanimanja trgovaca za ether započeo je 5. studenog 2023., kada je američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) prihvatila zahtjev Grayscale Investmenta za pretvaranje njegovog Ethereum trusta u ETF.

BlackRock, najveći svjetski upravitelj imovinom, podnio je zahtjev za spot Ether ETF 9. studenoga. Potvrda je poslala Etherovu cijenu na 6-mjesečni maksimum u to vrijeme.

Od 8. travnja, ukupno sedam spot Ether ETF-ova je podneseno i na čekanju je SEC-u. Dana 3. travnja, SEC je pozvao na komentare o Fidelity, Grayscale i Bitwise spot Ether ETF-ovima.

Prema podacima CoinSharesa, institucionalni ulagači uložili su 13,8 milijardi dolara u proizvode za kriptoulaganje od godine do danas u 2024. Za kontekst, za cijelu 2021. godinu, kripto proizvodi postavili su rekord s 10,6 milijardi dolara godišnjeg priljeva.

Tagovi: ether, ethereum, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE