GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europska komisija ukupno izdala 90 milijardi eura obveznica u okviru instrumenta SURE

Europska komisija ukupno izdala 90 milijardi eura obveznica u okviru instrumenta SURE
OBVEZNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 17:31
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europska komisija u utorak je izdala 14,137 milijardi eura socijalnih obveznica u dvije tranše podijeljenih na dva roka dospijeća: 8,137 milijardi eura dospijeva u srpnju 2029., a 6 milijardi eura u siječnju 2047.

S tim sedmim izdavanjem obveznica od listopada 2020. Komisija je izdala ukupno 90 milijardi eura za kratkoročne programe zapošljavanja i zaštitu radnih mjesta u državama članicama EU-a. Sva su izdanja privukla snažan interes ulagača i stavljena su na tržište po povoljnim cjenovnim uvjetima koji se izravno prenose na države članice.

Povjerenik Johannes Hahn, zadužen za proračun i administraciju, izjavio je: Ovo je sedmi Komisijin izlazak na tržište u okviru instrumenta SURE i sedmi put da smo privukli snažan interes ulagača. EU je na temelju tih sedam uspješnih izdavanja obveznica u vrijednosti od gotovo 90 milijardi eura tijekom samo sedam mjeseci prepoznat kao visokolikvidni izdavatelj visokokvalitetnih obveznica u eurima s visokim rejtingom čime je otvoren put za program NextGeneration EU.

Za sedmo izdanje obveznica u okviru instrumenta EU SURE upis je premašio ponudu za više od 6 puta, a informacije o uvjetima određivanja cijena dostupne su ovdje na internetu. Prikupljena sredstva prenijet će se državama članicama korisnicama pet radnih dana nakon izdavanja. Zahvaljujući prvih šest izdanja instrumenta SURE EU-a 17 država članica EU-a primilo je 75,5 milijardi eura. 19 država članica EU-a trebalo bi primiti ukupno 94,3 milijarde eura financijske potpore u okviru instrumenta SURE. Zemlje i dalje mogu podnijeti zahtjeve za financijskom potporom u okviru instrumenta SURE, s ukupnim kapacitetom do 100 milijardi eura.

Tagovi: Europska komisija, socijalne obveznice, instrument SURE
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE