GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europska tržišta: Dominira oprez, čekaju se rezultati Nvidije

Europska tržišta: Dominira oprez, čekaju se rezultati Nvidije
OPREZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 19:35
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Cijene dionica na većim burzama u Europi danas nisu imale ujednačen smjer.

Ulagači su oprezni prije objave poslovnih rezultata tehnološkog diva Nvidije i zapisnika sa sjednice američke središnje banke Federalnih rezervi, prenijela je francuska novinska agencija AFP. Cijene nafte rastu, a euro malo dobiva na vrijednosti.

Indeks najvažnijih kompanija u eurozoni Eurostoxx 50 porastao je za 0,32 posto.

U Frankfurtu je indeks DAX ojačao 0,29 posto, a u Parizu indeks CAC 40 0,22 posto. U međuvremenu je indeks londonske burze FTSE 100 završio 0,73 posto u minusu.

U Beču je ATX indeks porastao za 0,28 posto, dok je u Zürichu SMI indeks izgubio 0,25 posto. U Milanu je FTSE MIB indeks završio jedan posto u plusu.

U New Yorku cijene dionica danas padaju. Dow Jones industrijski prosjek je oko četiri sata prije kraja trgovanja 0,17 posto niži od razine u utorak. Širi indeks S&P 500 dosad je izgubio 0,18 posto, dok je tehnološki indeks Nasdaq trenutno u minusu 0,58 posto.

Tečaj eura malo jača. Kasno poslijepodne u Frankfurtu se za euro trgovalo po 1,0814 dolara, što je 0,06 posto više nego u utorak. ECB je u podne odredio referentni tečaj eura na 1,0809 dolara (u utorak na 1,0802 dolara).

U međuvremenu, cijene nafte rastu. Za 159-litarski barel teksaške nafte, koji će biti isporučen u travnju, na burzi u New Yorku poslijepodne po europskom vremenu trebalo je platiti 77,86 dolara, što je 82 centa više nego u utorak. U Londonu, terminske cijene sjevernomorske nafte Brent za travanj porasle su za 64 centa na 82,98 USD do sada.

Tagovi: EU tržišta, Stoxx 600, FTSE100, DAX, nVIDIA, atx
PROČITAJ I OVO
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE