GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

G20 obećao ublažiti posljedice pandemije po svjetski turizam

G20 obećao ublažiti posljedice pandemije po svjetski turizam
OBEĆANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2020 / 11:06
Autor: SEEbiz / Klix.ba
RIJAD - Zemlje članice G20 obećale su ublažiti teške ekonomske posljedice pandemije koronavirusa po svjetski turizam, jednu od najteže pogođenih industrija u kojoj milijuni ljudi riskiraju gubitke radnih mjesta.

Ograničenja nametnuta radi suzbijanja širenja COVID-19 teško su naškodila međunarodnom turizmu, za koji se procjenjuje da će zabilježiti pad prihoda od 45 posto, sudeći po Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Ministri turizma G20 obećali su osigurati saradnju dok njihove zemlje ublažavaju mjere ograničenja društvenog života i restrikcije putovanja, podržavajući oporavak ugrožene turističke industrije.

"Obavezujemo se na pomoć turističkim kompanijama, poduzetnicima i radnicima kako bi se adaptirali i započeli nove aktivnosti u eri nakon krize", navode ministri u zajedničkom priopćenju nakon virtualnog sastanka čiji je domaćin bila aktualna predsjedavajuća grupe, Saudijska Arabija.

Skoro 75 milijuna radnih mjesta je ugroženo u tom dinamičnom sektoru, tvrde oni, navodeći podatke Svjetskog vijeća za putovanja i turizam.

Ministar turizma Saudijske Arabije, koji je u prošloj godini izdao prve turističke vize kako bi ojačao taj sektor, izrazio je nadu da da će posljedice pandemije biti "kratkoročne".

"Turističke lokacije još su tu, hoteli su još tu, restorani su još tu, i samo čekamo posjetioce da se vrate", izjavio je ministar Ahmed al-Khatib za AFP.

Saudijski turizam suočava se s teškim posljedicama samo nekoliko mjeseci nakon što je pokrenuo izdavanje novih viza u rujnu prošle godine, gajeći ambiciju da bi mogao primiti 100 milijuna posjetilaca do 2030.

Kraljevstvo je uložilo milijarde dolara da ojača turističku industriju, u jednom od ključnih aspekata napora saudijskog vladara, princa Mohammeda bin Salmana, da otrgne ekonomiju od višedecenijske ovisnosti o prihodima od prodaje nafte.

Tagovi: g20, globalni turizam, OECD, putovanja
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio rast indeksa, ali i nešto veći promet.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE