GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grčki hotelijeri očekuju sumornu sezonu

Grčki hotelijeri očekuju sumornu sezonu
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 15:33
Autor: SEEbiz / H
ATENA - Grčka se nada dolasku turista u srpnju, ali hotelijeri očekuju sumornu sezonu i strahuju da će zbog pandemije koronavirusa plaže biti prazne.

Turizam je glavni izvor prihoda u Grčkoj. Prošle godine zemlju je posjetilo 34 milijuna ljudi, osiguralo joj 18 milijardi eura prihoda i u tom sektoru je zaposlena petina radne snage.

"Turizam se suočava s najvećom krizom naše generacije", rekao je predsjednik hotelskog udruženja na Krfu, Charalambos Voulgaris, vlasnik dva odmarališta na grčkom otoku u Jonskom moru.

Prostrane plaže pune suncobrana na otoku Krfu su puste, a hotelijeri poput Voulgarisa pitaju se hoće li uopće otvoriti svoja vrata ovog ljeta.

Očekuje se da će karantena koja je uvedena 23. ožujka i pomogla u suzbijanju koronavirusa u toj zemlji u usporedbi s drugim europskim zemljama, ipak ostaviti svoj danak. Grčka sada pokušava spasiti ono što je preostalo od sezone.

Putnički prijevoz trajektima u toj zemlji pao je za 90 posto, a broj domaćih i međunarodnih letova manji je za 59 posto.

"Imat ćemo vrlo malu popunjenost. Ne znamo hoće li se naši hoteli otvoriti, kada će se otvoriti, u vrlo smo teškim vremenima", rekao je Voulgaris.

Ministar turizma Harry Theocharis kaže da je u planu ponovni dolazak turista u srpnju.

Vlada će postupno ublažavati mjere od 4. svibnja, a hoteli koji rade tijekom cijele godine moći će se otvoriti 1. lipnja.

"Pretpostavljam da je ovo pitanje od milijun dolara. Namjeravamo se otvoriti negdje u srpnju", rekao je Theocharis za Reuters TV.

"Ova sezona neće biti kao prijašnje. Bio bih blesav kada bih vjerovao u to. Ipak, mnogo toga možemo učiniti da ponovno pokrenemo turizam", rekao je.

U Grčkoj je 2566 ljudi zaraženo koronavirusom, a umrlo ih je 138.

Tagovi: Grčka, grčki turizam, Harry Theocharis, Charalambos Voulgaris
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE