GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ: Počeo remont dionice Podsused Tvornica - Zaprešić

HŽ: Počeo remont dionice Podsused Tvornica - Zaprešić
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 11:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zbog remonta je lijevi kolosijek pruge državna granica - Savski Marof - Zagreb Glavni kolodvor zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić do 14. ožujka u ponoć, izvijestile su u ponedjeljak Hrvatske željeznice (HŽ).

Putnici međunarodnih vlakova 158, 1212 i 1213 bit će prevezeni autobusima na relaciji Zagreb GK – Savski Marof i obratno.

Raspored vožnji zamjenskih autobusa kao i popis vlakova koji neće voziti na relacijama Zagreb GK – Savski Marof i obratno, Podsused TV – Harmica i obratno, Podsused TV – Zaprešić i obratno, Podsused TV – Savski Marof i obratno te Zaprešić – Zagreb GK, Zagreb GK – Harmica i obratno objavljen je na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture (https://www.hzinfra.hr/project/podsused-zapresic/).

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom te su moguća kašnjenja pojedinih vlakova zbog čega se HŽ ispričava putnicima.

Pružna dionica Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof duga je 17,8 km i nalazi se na koridoru RH1, vrlo važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski putnički prijevoz.

Radovi na njezinoj obnovi koji su u tijeku vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke. Završetak radova planiran je na ljeto 2022.

Na dionici pruge Zaprešić – Savski Marof radovi su završeni te je na dionici uspostavljena brzina prometovanja vlakova od 120 km/h, a stajališta Zaprešić Savska i Brdovec puštena su u funkciju.

Po završetku cjelokupne obnove, vlakovi će dionicom Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof prometovati brzinom od 120 km/h, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veće, smanjit će se troškovi održavanja pruge, a poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu, ističe HŽ.

Tagovi: dionica Podsused Tvornica - Zaprešić, HŽ Infrastruktura
PROČITAJ I OVO
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
ODLUKE
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
TOKYO - Banka Japana zadržala je svoju referentnu kamatnu stopu nepromijenjenom u petak nakon sastanka o monetarnoj politici, držeći svoju referentnu kamatnu stopu na 0%-0,1%.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
PAD
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi pali nakon što su novi podaci pokazali da je u prvom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo manje nego što se očekivalo, dok je inflacija porasla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE