GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija: Sladoled kao lijek za koronu

Italija: Sladoled kao lijek za koronu
DOMIŠLJATO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2020 / 08:52
Autor: SEEbiz / H
RIM - Dok se brojni talijanski trgovci, ugostitelji i tvrtke suočavaju s ekonomskim poteškoćama zbog pandemije koronavirusa, Talijani ne odustaju od 'gelata', što potvrđuje važnost te ledene poslastice za talijansku ekonomiju.

Svaka talijanska obitelj godišnje potroši prosječno oko 70 eura na 'zanatski' gelato. Riječ je o ukupnom godišnjem trošku od gotovo dvije milijarde eura, podaci su talijanskog Instituta za statistiku (ISTAT).

Jedan od novih ukusa sladoleda napravljen od bijele čokolade s kremom od lješnjaka i pistacija s dodatkom trešanja, nazvan je "lijek za covid", a kako kažu u jednoj 'gelateriji' u predgrađu Milana, zamisao je bila pokušati lišiti stanovništvo stresa zbog strogih mjera uvedenih tijekom pandemije.

Istaknuli su da vrlo dobro znaju kako sladoled ne može ljude izliječiti od koronavirusa, no nakana im je bila izmamiti osmijeh na licima kupaca te poslastice. Po nedavno objavljenim podacima, obitelji u talijanskoj regiji Marche godišnje konzumiraju 12 kilograma sladoleda, a omiljeni su im tradicionalni okusi poput čokolade, limuna, jagoda, stracciatelle i pistacija.

U Apuliji 50 posto stanovnika radije kupuje ručno napravljen gelato nego industrijski sladoled, a u toj regiji na talijanskome jugu radi oko 3000 zanatskih gelaterija s oko 5500 zaposlenih. Oko 62.000 ljudi u Italiji uključeno je u aktivnosti koje su povezane s proizvodnjom i prodajom ručno izrađenog sladoleda.

Tagovi: sladoled, covid-19 gelato
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE