GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija zabranjuje umjetno meso

Italija zabranjuje umjetno meso
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2023 / 14:23
Autor: SEEbiz / H
RIM - Danas se u donjem domu talijanskog parlamenta raspravlja o zakonu kojim bi se zabranila proizvodnja, uvoz i oglašavanje hrane proizvedene u laboratorijima u toj zemlji

Italija će zabraniti sintetičku hranu, rekao je talijanski ministar poljoprivrede Francesco Lollobrigida na skupu koji su za vikend organizirali Europski konzervativci i reformisti (ECR). Prva je to zemlja na svijetu koja se odlučila na taj korak.

'Italija će biti prva nacija bez sintetičke hrane i želi postati primjer drugima kako regulirati tu industriju', rekao je Lollobrigida (Braća Italije) tijekom videopoziva na skupu održanom u Irskoj pod nazivom 'Tradicije i inovacije: Konzervativna budućnost za europske poljoprivrednike' koji je okupio vodeće konzervativne političare. Istaknuo je kako je nedopustivo da kvalitetna hrana bude rezervirana samo za bogate.

S njim se u velikoj mjeri složio europski povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski (PiS/ECR), dodavši kako se zalaže za tradicionalnu poljoprivredu te kako sintetičko meso nije meso, kao ni sintetičko mlijeko mlijeko.

'Koristiti naziv 'prirodni proizvod' za nešto što je sintetičko po mom mišljenju nije dobar smjer', rekao je, istaknuvši da Europska komisija izdvaja više od šest milijardi dolara za dobrobit životinja i tradicionalni uzgoj.

Međutim, kako piše Euractive, poljoprivredni model koji predlažu konzervativci suprotan je onome koji je usvojio EU, a kojeg Braća Italije, vodeća talijanska stranka, smatra previše birokratiziranim i neprimjerenim za nove izazove s kojima se kontinent suočava.

Tagovi: UMJETNO MESO, iTALIJA, GREENWASHING
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE