GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina naredila bankama da blokiraju kripto transakcije, tržište u padu

Kina naredila bankama da blokiraju kripto transakcije, tržište u padu
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 14:11
Autor: SEEbiz
PEKING - Narodna banka Kine (PBOC) u ponedjeljak je poručila glavnim financijskim institucijama u zemlji da prestanu olakšavati transakcije s virtualnom valutom, povećavajući negativan osjećaj na kripto tržištima.

Banke ne smiju pružati proizvode ili usluge kao što su trgovanje, kliring i poravnanje za kripto transakcije, navodi se u priopćenju PBOC-a. Također moraju osigurati prepoznavanje kapitalnih računa mjenjača virtualnih valuta i slobodnih prodavatelja te pravovremeno prekinuti vezu za plaćanje transakcijskih sredstava, navodi se u priopćenju.

Kriptovalute su pale, trgovanje bitcoinima kretalo se blizu 32.000 dolara, a ether spustio se ispod 2.000 dolara prvi put od 23. svibnja.
Iako antikripto pristranost PBOC-a nije nova, najnovije priopćenje dolazi nakon savjetovanja s Industrial and Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China, Construction Bank, Postal Savings Bank, Industrial Bank te Alipay i Network Technologyjem.

Središnja banka primijetila je hajku oko transakcija s virtualnom valutom i prepoznala ih kao rizik za ilegalne prekogranične transakcije i pranje novca te izazov za ekonomski i financijski poredak.

Financijske institucije i banke složile su se da će poduzeti potrebne korake u skladu sa smjernicama PBOC-a. Postal Savings Bank izdala je priopćenje rekavši da će poduzeti korake za zabranu poslovnih aktivnosti povezanih s virtualnom valutom.

Prema novinaru Colinu Wuu, platforma za platni promet, Alipay i Agricultural Bank of China također su objavili slična priopćenja.

Odluka PBOC-a dolazi nakon vladinog suzbijanja aktivnosti kriptokopavanja u provinciji Sečuan, najvećem svjetskom rudarskom području bitcoina. Kina je prošlog mjeseca potresla kripto tržišta, ponovivši dugotrajnu zabranu trgovanja i rudarstva kriptovaluta.

Tagovi: Narodna banka Kine, kriptovalute, s Industrial and Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China, Construction Bank, Postal Savings Bank, Industrial Bank, Alipay, Network Technology
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE