GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kompanija iz Sanskog Mosta omogućava kupcima da plaćaju bitcoinom

Kompanija iz Sanskog Mosta omogućava kupcima da plaćaju bitcoinom
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2021 / 08:41
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SANSKI MOST - Televizor, laptop, kućanske i tehnološke uređaje u Sanskom Mostu mogu se platiti Bitkoinom ili nekom drugom kriptovalutom.

Osim plaćanja u gotovini ili karticom, prva kompanija u BiH koja je omogućila kupcima da plate račun Bitkoinom nalazi se u Sanskom Mostu.

Kompanija „No Limit tehnology“ putem svog web shop-a „nolimit.ba“ omogućila je da se proizvodi poput televizora, laptopa i telefona mogu kupiti i na ovaj način.

Ideja za ovaj vid plaćanja, kako ističu iz kompanije „No Limit tehnology“ na njihovom webshopu dugo bila u opciji, ali je to sve bilo na nekom standby jer je trebalo sve pretočiti u praksu, integrisati u web aplikaciju i testirati.

„Webshop nolimit.ba, smo pokrenuli još 2013. godine, klasičan webshop koji je manje-više isti i danas, sa tom razlikom da je na njemusada moguće plaćanje i bitcoinima i drugim kriptovalutama. U turbulentnim vremenima uzrokovanih pandemijom Covid19, koja traže manje fizičkog kontakta, kupovina i prodaja online su pitanje opstanka. Mi smo se svojim webshop prilagodili, razradili načine prodaje, dostave, ali i sigurnog plaćanja“, rekao je za portal CAPITAL Zebir Filović iz kompanije „No Limit tehnology“.

Ipak, dodaje Filović najvažniji korak je bio pronaći siguran platni procesor koji omogućava rad sa Bitcoinom, a to im je omogućio rxcpay preko crypto.ba.

Na pitanje kako zapravo funkcioniše kupovina proizvoda posredstvom Bitcoina ili drugih kriptovaluta, iz kompanije „No Limit tehnology“ kažu da kupovina proizvoda na webshopu nolimit.ba funkcioniše kao i na svakom drugom ozbiljnom webshopu.

Tagovi: Sanski Most, bitcoin, Zebir Filović, No Limit tehnology, online trgovina
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
PAD
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi pali nakon što su novi podaci pokazali da je u prvom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo manje nego što se očekivalo, dok je inflacija porasla.
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE