GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kreće Zagrebački tjedan digitalnih nomada

Kreće Zagrebački tjedan digitalnih nomada
DIGITALNI NOMADI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mogućnostima koje u Zagrebu imaju digitalni nomadi posvećen je Zagrebački tjedan digitalnih nomada koji se održava od 21. do 27. lipnja na različitim lokacijama u gradu.

Taj tjedan, iza kojega slijedi i projekt Ambasadora digitalnih nomada, posvećen je onima koji se u tome svojstvu već nalaze u Zagrebu, ali mu je namjera i da privuče nove digitalne nomade. Sedmodnevno događanje bavit će se različitim temama, kao što su kibernetička sigurnost, upoznavanje s tehnološkim, organizacijskim i financijskim aspektima rada te prednostima rada u Zagrebu i njegovim mogućnostima. Digitalni nomadi u Zagrebu i oni koji će to tek postati imat će se prilike na licu mjesta, u zagrebačkim hotelima, parkovima, coworking prostorima osvjedočiti o brojnim pogodnostima koje grad nudi, kao o i kvaliteti života, sigurnosti i atmosferi po kojoj ga prepoznaju i turisti iz cijelog svijeta.

- Zagreb je grad koji je zbog naprednih mogućnosti online rada, odlično opremljenih coworking prostora, ali i stila života idealan domaćin za digitalne nomade, u što će se uvjeriti i sudionici Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada na koji su svi pozvani. Na prvom im je mjestu pouzdani i brzi internet, što znači i kvalitetna telekomunikacijska infrastruktura koju odredište mora imati. Zatim je bitna i vrijednost za novac te dostupnost radnih, tzv. coworking prostora, a i faktor povoljnih vremenskih uvjeta je svakako visoko na popisu. Također, blizina ili barem laka dostupnost destinacije je jedan od preduvjeta, a to sve Zagreb nudi. U tom smislu je atraktivnost Zagreba velika i vjerujem da ima potencijala za daljnji rast, tim više što smo jedna od prvih zemalja na svijetu koja je ovakav način rada regulirala zakonom, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld na današnjoj uvodnoj konferenciji za novinare.

Važno je reći da je Hrvatska među prvim zemljama koja je zakonski regulirala poslovanje digitalnih nomada, uključujući i činjenicu da ovdje mogu boraviti do godinu dana.

Odmah po završetku Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada, kreće projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, Turistička zajednica grada Zagreba poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva.

Zagrebački tjedan digitalnih nomada organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Saltwater Nomadsom, Hrvatskom udrugom digitalnih nomada i portalom Total Croatia News.

Tagovi: Zagrebački tjedan digitalnih nomada, Martina Bienenfeld, digitalni nomadi
PROČITAJ I OVO
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
TURISTIČKA SEZONA
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
ZAGREB - Prema posljednjim podacima iz e-visitora, koji će se još nadopunjavati, u Hrvatskoj trenutno boravi milijun i 25 tisuća turista.
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
DOBRE VIJESTI
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
ZAGREB - Svi putnici koji se vraćaju moraju imati pri ulasku u Njemačku jedan od sljedećih dokumenata: trenutni test na koronu, dokaz o potpunom cijepljenju ili dokaz ozdravljenja. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od testa.
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
HOTELIJERI
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
ZAGREB - Hoteli s pet zvjezdica otprilike su na 95 posto popunjenosti. Vjetar u leđa, objašnjavaju, dalo im je ublažavanje mjera za putovanja.
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
LUKE
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
SPLIT - Splitska zračna i gradska luka očekuju da će ovog vikenda u grad pod Marjanom i okolne otoke doputovati iz brojnih destinacija svijeta, ali i Hrvatske 101 tisuća putnika.
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE