GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mazars Group suspendirao sve poslove s velikim kripto burzama Binance, KuCoin i Crypto.com

Mazars Group suspendirao sve poslove s velikim kripto burzama Binance, KuCoin i Crypto.com
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2022 / 11:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Računovodstvena tvrtka Mazars Group obustavila je sav rad sa svojim kripto klijentima.

Odluka o prekidu veza s Binanceom, KuCoinom i Crypto.com dolazi neposredno nakon što je globalna računovodstvena tvrtka objavila izvješća o "dokazu pričuve" za nekoliko mjenjačnica digitalne imovine.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada velike burze kriptovaluta pokušavaju dokazati svoju solventnost i pokazuju da imaju dovoljno novca da pokriju povlačenja klijenata. Izvršni direktori Binancea i Crypto.coma nastojali su dokazati različitu poslovnu praksu od onoga što se dogodilo u FTX-u, koji je optužen za nezakonito korištenje depozita klijenata godinama prije nego što je podnio zahtjev za stečaj. Njegov osnivač, Sam Bankman-Fried, suočava se s više točaka optužnice za prijevaru i pranje novca.

Mazars je otpustio Trumpovu organizaciju kao klijenta u veljači, navodeći kao razlog nedostatak pouzdanosti u financijskim izvješćima organizacije.

Grupa Mazars rekla je u izjavi za CNBC da je "pauzirala svoju aktivnost u vezi s pružanjem Izvješća o dokazima o rezervama za subjekte u sektoru kriptovaluta zbog zabrinutosti u vezi s načinom na koji javnost razumije ta izvješća".

U izjavi se dodaje da se Mazarsova izvješća o dokazima o rezervama "izvode u skladu sa standardima izvješćivanja relevantnim za izvješće o dogovorenim postupcima".

“Oni ne predstavljaju jamstvo niti revizijsko mišljenje o predmetu. Umjesto toga, oni izvješćuju o ograničenim nalazima temeljenim na dogovorenim postupcima obavljenim na predmetu u povijesnom trenutku”, nastavlja se u izjavi.

Glasnogovornik Binancea, najveće svjetske kripto burze, rekao je za CNBC u izjavi da je "Mazars naznačio da će privremeno pauzirati svoj rad sa svim svojim kripto klijentima na globalnoj razini, što uključuje Crypto.com, KuCoin i Binance."

"Nažalost, to znači da trenutačno nećemo moći surađivati s Mazarsom", rekao je Binance.

I bitcoin i Binanceov BNB token pali su nakon vijesti, pri čemu je bitcoin u početku pao za gotovo 3%, a Binanceov izvorni token za blizu 5,5%.

Mazarsov južnoafrički ogranak objavio je dokaz o rezervama za Binance na pet stranica 7. prosinca, ali izvješće više nije dostupno na web stranici tvrtke od petka ujutro. Za razliku od standardnih revizija, dokaz o rezervama za Binance odnosio se samo na bitcoin. Izvješće nije pokazalo obveze za Binanceov kreditni ogranak. Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao često je govorio da sama kompanija nema duga.

Dana 9. prosinca, Crypto.com je objavio dokaz o rezervama koje je revidirao Mazars, potvrđujući da se imovina korisnika drži na osnovi 1-na-1, što znači da su svi depoziti bili 100% pokriveni rezervama Crypto.com-a.

Tagovi: Mazars Group, proof of stake, Binance, KuCoin i Crypto.com
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Peti uzastopni rast, Zaba u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Peti uzastopni rast, Zaba u fokusu
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj je burzi protekao u znaku optimizma.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor predvodi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor predvodi rast indeksa
ŠANGAJ - Azijski su indeksu porasli u petak jer su dionice iz sektora tehnologije nastavile bilježiti obnovljeni interes i dovele do rasta na Wall Streetu, pri čemu su se neki oslobodili zabrinutosti od daljnje bankarske krize.
Wall Street: Indeksi porasli, strahovi znatno manji
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, strahovi znatno manji
NEW YORK - Američki su indeksi porasli drugi uzastopni dan, a čini se da su investitori odagnali strahove u vezi bankarske krize.
Popuštaju uska grla u lancima isporuke
POBOLJŠANJE
Popuštaju uska grla u lancima isporuke
BERLIN - Problem s nabavom materijala za rad u njemačkoj industriji osjetno jenjava, pa se u ožujku 41,6 posto njemačkih tvrtki žalilo na uska grla u opskrbnim lancima, upola manje nego prethodni mjesec, objavio je u četvrtak institut Ifo.
Ljubljanska burza: Krka zaslužna za rast indeksa SBI TOP
CLOSING BELL LJSE
Ljubljanska burza: Krka zaslužna za rast indeksa SBI TOP
LJUBLJANA - Indeks najvažnijih kompanija na Ljubljanskoj burzi SBI TOP porastao je danas za 1,22 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE