GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MicroStrategy prodaje 600 milijuna dolara konvertibilnih zapisa da bi kupio dodatnu količinu bitcoina

MicroStrategy prodaje 600 milijuna dolara konvertibilnih zapisa da bi kupio dodatnu količinu bitcoina
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 07:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - MicroStrategy Inc., najveći korporativni posjednik bitcoina, predložio je povećanje predmemorije najveće kriptovalute prodajom 600 milijuna dolara u konvertibilnim starijim novčanicama.

Vrijednost udjela bitcoina u bilanci proizvođača poslovnog softvera porasla je na oko 13 milijardi dolara otkako je tvrtka počela kupovati digitalnu imovinu 2020. u sklopu napora za zaštitu od inflacije. Michael Saylor, suosnivač MicroStrategyja, postao je jedan od najistaknutijih zagovornika kriptovalute pretvarajući proizvođača softvera u Bitcoin proxy za ulagače u dionice.

Predložena privatna ponuda dolazi u trenutku kada se Bitcoin približava svojoj najvišoj vrijednosti svih vremena od gotovo 69 000 USD dosegnutoj krajem 2021. Tvrtka Tysons Corner, sa sjedištem u Virginiji, držala je oko 193 000 Bitcoina od 25. veljače.

Nova potražnja promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi, zajedno s povišenim trgovanjem na tržištu kripto izvedenica, doveli su do najnovijeg rasta. Još jedna velika kupnja tvrtke MicroStrategy mogla bi dodatno potaknuti zamah.

Ponuda konvertibilnih starijih obveznica s dospijećem 2030. bit će namijenjena kvalificiranim institucionalnim kupcima, navodi se u priopćenju u ponedjeljak.

Također “očekuje dati prvim kupcima obveznica opciju kupnje, unutar razdoblja od 13 dana počevši od i uključujući datum prvog izdanja novčanica, do dodatnih 90 milijuna USD ukupnog iznosa glavnice bilješke”, rekli su iz tvrtke.

Dionice MicroStrategyja skočile su 24% na 1334 USD u ponedjeljak. Dionice su se ove godine više nego udvostručile, nadmašivši rast Bitcoina od otprilike 60% u istom razdoblju.

Tagovi: MicroStrategy, bitcoin, saylor, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE