GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milenijalci bi mogli postati najbogatija generacija u povijesti

Milenijalci bi mogli postati najbogatija generacija u povijesti
NASLJEDNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2024 / 21:10
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Milenijalci (ljudi rođeni u periodu od početka 80-ih do sredine 90-ih godina 20. stoljeća) bi u narednih 20 godina mogli postati najbogatija generacija u povijesti, i to zbog nasljeđivanja ogromnog bogatstva.

Ovo je objavljeno u ovogodišnjem izvještaju britanske konsultantske kuće Knight Frank. Spomenuta generacija ljudi, koja se naziva i generacija Y, bi samo u Sjedinjenim Američkim Državama mogla naslijediti bogatstvo vrijedno čak 90 bilijuna dolara.

Liam Bailey iz spomenute konsultantske kuće smatra da će priliv bogatstva mlađoj generaciji vjerovatno pomoći u povećanju ekološki održivih investicija.

"Čini se da su milenijalci shvatili poruku kada je u pitanju smanjenje potrošnje - 80 posto muškaraca i 79 posto žena (iz generacije milenijalaca) kazali su da pokušavaju smanjiti svoj ugljični otisak", ukazao je Bailey.

Milenijalci hoće imati veliki financijski priliv, ali su već pogođeni brojnim šokovima, kao što su izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (Brexit), pandemija koronavirusa, inflacija, rat u Ukrajini i Pojasu Gaze te energetska kriza.

Prema izvještaju konsultantske kuće Knight Frank, očekuje se i to da će broj bogatih širom svijeta do 2028. porasti za 28,1 posto. Međutim, taj rast je značajno manji od rasta u pet godina do 2023., kada je iznosio 44 posto, prenosi Euronews.

Tagovi: MILENIJALCI, BOGATSTVO, NASLJEDSTVO
PROČITAJ I OVO
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio različite smjerove indeksa i nešto bolju likvidnost.
Singapore retains maritime city top spot
ON THE TOP
Singapore retains maritime city top spot
SINGAPORE - The DNV and Menon Economics Leading Maritime Cities report saw only one change in the top five with Oslo replacing Tokyo in fifth position.
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
ZELENO SVJETLO
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
HONG KONG - Regulatori Hong Konga u ponedjeljak su odobrili pokretanje spot bitcoina i ether fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi), rekli su upravitelji imovine, nakon poteza SAD-a ove godine da ove proizvode plasira na tržište.
Srebro ove godine pobjeđuje zlato
PLEMENITI METALI
Srebro ove godine pobjeđuje zlato
NEW YORK - Srebro je postalo vruća investicija u ovoj godini. Veliko je pitanje može li tako i ostati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE