GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikad veće cijene na zagrebačkim tržnicama

Nikad veće cijene na zagrebačkim tržnicama
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2023 / 08:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Inflacija pogađa i tržnice. Cijene rastu, no prodavači tvrde da je taj porast očekivan i realan s obzirom na nedavne vremenske nepogode koje su pogodile Hrvatsku. Stoga smo posjetili najpoznatiju tržnicu u Zagrebu i upitali prodavače i građane što oni misle o porastu cijena.

Euro pedeset, dva, četiri. Prolazeći zagrebačkim Dolcem cijene od štanda do štanda rastu, no prodavači smatraju da je s obzirom na kvalitetu, njihova cijena opravdana.

- Prigovaraju da su visoke cijene, ali, u dućanu su iste cijene samo je ovdje duplo bolja roba, te kvalitetna, domaća i manje-više ljudi to ne cijene, govori jedna od prodavačica, piše HRT.

- Nekome je skupo, nekome nije, netko je zadovoljan. Mušterije ništa ne prigovaraju, kome je skupo - ode dalje, priča prodavač.

- Veselimo se svi da dobimo nekih 10 eura. Nama koji prodajemo, uvijek nam je malo, priča druga prodavačica.

Porast cijena posljedica je i brojnih vremenskih neprilika koje su u posljednjih nekoliko tjedana pogodile Hrvatsku.

- Usjevi su nam pali, sad ovi vjetrovi, tuče, neminovno je podići cijene. Tuča nam je pogodila salate, plastenike, blitve, sve, priča prodavačica na Dolcu.

Najviše se prodaje sezonsko povrće i voće, a dobro se prodaju salate, grah i mahune. Građani ipak nisu oduševljeni cijenama.

- Nekad smo imali mahune po jednu kunu, odnosno po jedan euro vrijednosti u kunama, a danas je ovo previše. Pola kile sam platila dva eura, a tada sam dobila možda i kilu i pol za to da ne pričam, ali, što je tu je, priča prolaznica.

Visoke, zaokružene cijene teško će privući nove kupce. A dok prodavači ne odluče spustiti cijene, Dolac bi mogao ostati poluprazan.

Tagovi: zagrebačke tržnice, voće, povrće, Dolac
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE