GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nizozemski turisti skloni istarskim kampovima

Nizozemski turisti skloni istarskim kampovima
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2023 / 08:49
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Turisti iz Nizozemske sve su skloniji ljetovanju u našoj zemlji. Ove ih je godine ponovno bilo više nego lani. Ostvarili su više od 3 milijuna noćenja, od čega polovinu u Istri. Kako bi ih prizvali u što većem broju i izvan glavne sezone, u Amsterdamu je organiziran Hrvatski dan.

Amsterdamske ulice nikada nisu prazne. Mobilni Nizozemci i na odmor odlaze više puta godišnje. I oni koji u Hrvatskoj nisu bili, znaju što mogu očekivati.

- Bio sam u Istri, u Rovinju. Nizozemci vole kampiranje, a Hrvatska ima izvrsna mjesta za kampere. Čula sam da je hrana izvrsna i Hrvatska mi je svakako na listi za dulja putovanja jer volim jesti, volim kušati nova jela, rekli su turisti iz Nizozemske.

Čak 82% Nizozemaca putuje izvan svoje zemlje pa je promidžba u sklopu Hrvatskog dana u Amsterdamu bila pun pogodak.

Više od 200 turoperatora iz Nizozemske i ovdašnjih turističkih novinara okupilo se na prezentaciji hrvatske turističke ponude na brodu koji plovi amsterdamskim kanalima. Predstavlja se autohtona kuhinja, proizvodi iz Istre i to od pršuta i maslinovog ulja do vina i džina.

Nizozemci kod nas najčešće borave u istarskim kampovima pa će se promidžba proširiti i na druge segmente.

- Da otvorimo onaj drugi segment premium gostiju kojih u Nizozemskoj ima jako puno, isti proces kao što smo napravili s Nijemcima i Austrijancima, sada ćemo napraviti i s Nizozemcima, rekao je Denis Ivošević, direktor TZ-a Istarske županije.

U Amsterdamu je predstavljen i drugi dio naše obale, ali i unutrašnjost koja je ove godine ugostila 30% više Nizozemaca.

- Nizozemcima je u Hrvatskoj najdraža Istra, ali nastojim biti ambasador cijele zemlje jer imate što ponuditi. Trebamo se usredotočiti i na druge dijelove, na unutrašnjost, prirodu, wellness, hranu jer Nizozemci vole sve to konzumirati, istaknuo je Frank Oostdam, predsjednik ECCTAA-e i direktor ANVR-a.

Dio gostiju iz Nizozemske dolazi zrakoplovima, no tu ima prostora za povećanje.

- Upravo smo iskoristili ovu prigodu razgovarati s predstavnicima KLM-a. Njihova je namjera da kroz naše strateško partnerstvo te letove intenziviraju i produže ih na pred i posezonu, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a.

U Amsterdamu je predstavljena i reforma hrvatskog turizma koja ide u smjeru održivog razvoja.

- Kroz nekoliko dana usvojit ćemo i novi Zakon o turizmu koji će upravo destinacijama dati alate da više čine u smjeru održivog turizma, istaknula je Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav TZ-a i kategorizaciju, MINTS.

Upravo Nizozemci cijene održivost, ekološki su osviješteni i pri odabiru putovanja. U Hrvatskoj se zadržavaju dulje od prosjeka i većinom se ponovno vraćaju.

Tagovi: kampovi, turizam, nizozemci, istra, istarski kampovi
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE