GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Norvežani ovo ljeto najviše žele na odmore u Hrvatsku i Grčku

Norvežani ovo ljeto najviše žele na odmore u Hrvatsku i Grčku
PUTOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 15:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Oko 70 posto Norvežana ove godine želi putovati na odmore u inozemstvo, a Hrvatska im je, uz Grčku, najpoželjnjja ljetna destinacija, pokazalo je istraživanje jednog od najvećih skandinavskih touroperatora Apolla o čemu su u srijedu izvijestili iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Ocjenjujući rezultate istraživanja i druge pozitivne informacije od skandinavskih touroperatora ohrabrujućim i odličnim vijestima za hrvatski turizam, direktor predstavništva HTZ-a u Švedskoj (odakle pokriva cijelu Skandinaviju) Vedran Sušić ističe da dobre vijesti dolaze i od većine avioprijevoznika s tog tržišta.

"Avioprijevoznici iz Skandinavije, pa i Norveške, su inače jako oprezni u postavljanju linija, no za ovu sezonu planiraju značajno veći broj letova prema Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu. Tako sada iz više norveških gradova aviokompanije SAS i Norwegian planiraju letove prema Splitu i ostalim hrvatskim zračnim lukama na Jadranu", iznosi Sušić.

Takve planove smatra i pokazivanjem povjerenja koje u Norveškoj imaju u Hrvatsku kao sigurnu destinaciju, ali i želje Norvežana da posjete Hrvatsku.

"Ako skandinavske zemlje dopuste svojim građanima putovanja izvan granica, u Hrvatskoj možemo ove sezone očekivati značajan broj turista iz Norveške, ali i iz cijele Skandinavije", poručio je Sušić, dodajući kako se dobre prognoze temelje na rezultatima istraživanja i odgovorima 1500 ispitanika.

Touroperator Apollo dodatno izvještava kako im buking raste iz dana u dan, a najviše interesa imaju za inozemna putovanja povezana sa suncem i morem, smještaj u privatnom smještaju ili malom obiteljskom hotelu te paket aranžmanima koji nude jamstvo povrata novca i dodatne sigurnosne uvjete. Za razliku od prijašnjih godina, ove je godine samo 15 posto ispitanika izjavilo kako želi otputovati u samostalnom aranžmanu, prenosi se u priopćenju.

Po podatcima HTZ-a, iz Norveške je prošle godine u Hrvatsku došlo tek oko četiri tisuće turista, koji su ostvarili oko 24 tisuće noćenja, što je kao i s drugih, posebice avio tržišta, bio veliki pad u odnosu na promet iz 2019. godine.

Do panedmije je, pak, norveško, kao i cijelo skandinavsko turističko tržište, bilo rastuće za hrvatski turizam, a samo iz Norveške u 2019. je u Hrvatsku došlo oko 185 tisuća turista, koji su ostvarili nešto više od milijun noćenja.

Tagovi: norveški turisti, Norveška, Vedran Sušić, Hrvatska turistička zajednica
PROČITAJ I OVO
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
ODLUKE
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
TOKYO - Banka Japana zadržala je svoju referentnu kamatnu stopu nepromijenjenom u petak nakon sastanka o monetarnoj politici, držeći svoju referentnu kamatnu stopu na 0%-0,1%.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE