GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova žičara na Platku gradi se brže od plana

Nova žičara na Platku gradi se brže od plana
GRADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2022 / 13:12
Autor: SEEbiz / H
OPATIJA - Izgradnja nove žičare na Platku teče brže od planiranog pa se njezin dovršetak očekuje do početka ovogodišnje skijaške sezone, istaknuto je u četvrtak na sjednici primorsko-goranske Županijske skupštine.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan rekao je da je bilo problema s radnog snagom i nabavom čelika za potporne stupove, ali to je prevladano. Donja i gornja stanica žičare se grade, devet potpornih stupova je u gradnji, a neki od njih će se uskoro postaviti na trasi žičare, dodao je.

Jedan od izazova su promjene cijena sirovina i povećanje drugih troškova pa očekujemo da će izvođač dostaviti zahtjev za pokriće razlike u troškovima, istaknuo je Krpan, dodajući da županija očekuje Vladine upute o postupanju u takvim slučajevima.

Na Platku se priprema asfaltiranje uređene ceste od glavnog parkirališta do Velikog doma, dodao je.

Posao izgradnje nove žičare četverosjedežnice na Platku dobila je zajednica ponuditelja Strucon i Bartholet Maschinenbau. Ugovor je vrijedan oko 33 milijuna kuna. Žičara na Radeševu dugačka je 800 metara, imat će 114 stolaca, od kojih je dio opremljen i nosačima za bicikle. Radovi su počeli u rujnu 2021.

U raspravi su nezavisni vijećnici Leo Pavela i Davor Štimac upitali što će se događati na Platku nakon tih investicija, to jest postoji li plan za snažniji razvoj turizma i sporta u tom centru.

Nedo Pinezić (Unija Kvarnera) rekao je da bi Platak trebalo marketinški uključiti u promociju Gorskog kotara te ga jače predstavljati kao izletničke i rekreacijske zone u drugim dijelovima županije.

Krpan je istaknuo da je prepreka snažnijem razvoju nedostatak smještajnih kapaciteta, ali za to, kako je rekao, ne može biti nadležna Primorsko-goranska županija, nego privatni investitori.

Župan Zlatko Komadina je istaknuo da je revitalizaciju i uređenje Platka pokrenuo osobno 2006. godine.

"Sve što je na Platku učinjeno rezultat je javnog sektora, odnosno nas", rekao je i zaključio da je vrijeme da se stane s javnim ulaganjem u Platak te ulaže i u druge dijelove Gorskog kotara.

"Javni sektor je uložio u Platak radi kvalitete života i zdravlja građana, to nije učinjeno na komercijalnoj osnovi", ustvrdio je župan.

U proteklih desetak godina ta je županija u Sportsko-rekreacijski centar Platak uložila oko 70 milijuna kuna, a s ulaganjima u novu žičaru to je više od 100 milijuna.

Tagovi: žičara na Platku, Platak
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE