GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ostojić: ECDC zbunjuje strane turiste

Ostojić: ECDC zbunjuje strane turiste
SPORNA METODOLOGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2021 / 08:27
Autor: SEEbiz/Novi list
SOLNA - Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) cijelu obalu stavio u narančastu zonu, a brojke su u zelenom.

Njemačka promatra epidemiološku sliku Hrvatske po županijama još od prošle godine, a taj princip od svibnja je usvojila Austrija, što je urodilo ranijim ukidanjem ograničenja za putovanja u Hrvatsku, kaže Veljko Ostojić
Ispod razine od 50 novozaraženih na sto tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana je 17 županija u Hrvatskoj.
Od obalnih županija u zelenom su, znatno ispod granice od 50 novozaraženih na sto tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana, uz Istarsku županiju i Primorsko-goranska županija, Ličko-senjska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska.
Unatoč tome, Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) prošlog je tjedna kod ažuriranja cijeli obalni dio Hrvatske ostavio u narančastoj zoni, ukazali su u Hrvatskoj udruzi turizma (HUT).
O tome da Hrvatsku treba sagledavati na razini županija dogovarao je i premijer Andrej Plenković, kao i resorna ministrica Nikolina Brnjac na sastanku s austrijskom ministricom.
Hrvatsku kroz županije sagledava i njemački Institut »Robert Koch«.
– Njemačka promatra epidemiološku sliku Hrvatske po županijama još od prošle godine, a taj princip od svibnja je usvojila Austrija, što je urodilo ranijim ukidanjem ograničenja za putovanja u Hrvatsku.
Iskrivljena slika kakvu prikazuje ECDC bespotrebno zbunjuje i naše turiste na emitivnim tržištima, ali i njihove vlasti, apelirao je Veljko Ostojić, direktor KUH-a.

Tagovi: ECDC, zelena zona, veljko ostojić, HUT, turizam, koronakriza, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
HRANA
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
ZAGREB - Iz Ministarstva poljoprivrede u srijedu su, reagirajući na tvrdnje SDP-a o "kaotičnom stanju" državnih kontrola, poručili da su sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača jedan od temeljnih prioriteta Ministarstva i Vlade te da je u mandatu ove Vlade uspostavljen siguran i funkcionalan sustav u području sigurnosti hrane, unatoč „kaotičnom stanju“ koje je vladalo prije njezinog dolaska.
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
BRODARSKO TRŽIŠTE
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
ZAGREB - Svi koji ovih dana naručuju robu iz Kine mogli bi se itekako načekati zbog poremećaja na globalnom brodarskom tržištu.
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Samo jedan milijunaš dovoljno govori o padu intenziteta trgovine na Zagrebačkoj burzi.
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
HANFA
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
ZAGREB - Porastao je broj izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora - od ukupno 96 izdavatelja koji su predali godišnji izvještaj za 2020. godinu, njih 80 posto ima pozitivno mišljenje revizora, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
Dolar stagnira uoči izvješća o zapošljavanju u SAD-u
FOREX
Dolar stagnira uoči izvješća o zapošljavanju u SAD-u
LONDON – Na svjetskim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta u srijedu stagnira jer su ulagači oprezni uoči izvješća o zapošljavanju u privatnom sektoru SAD-a, koje bi moglo utjecati na smjer tržišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE