GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počela turistička sezona u Grčkoj, Britanci i Turci još ne mogu dolaziti

Počela turistička sezona u Grčkoj, Britanci i Turci još ne mogu dolaziti
SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / H
ATENA - Grčka je u ponedjeljak otvorila svoje najvažnije aerodrome za međunarodne letove, u nadi da će tako pokrenuti turistički sektor nakon tri mjeseca karantene.

U turizmu je zaposleno oko 700 tisuća ljudi i na njega se odnosi oko 20 posto grčkog BDP-a, stoga je za oporavak zemlje bitno koliko će taj sektor uprihoditi.

Grčka je prije dvije godine izišla iz dužničke krize.

Putnici koji dolaze s aerodroma koje je Agencija EU-a za sigurnost zračnog prometa označila riskantnima, uključujući i aerodrome u pariškoj regiji, po dolasku se testiraju na koronavirus i ovisno o rezultatu testa može im se odrediti 14-odnevna karantena.

Putnici koji dolaze s drugih aerodroma testiraju se nasumično. Ljudima je još uvijek zabranjeno letjeti iz Britanije i Turske.

Sezonski hoteli i muzeji također su se otvorili u ponedjeljak.

Ograničenje kretanja koje je bilo na snazi od ožujka pomoglo je Grčkoj obuzdati širenje zaraze covidom-19 na samo oko 3000 slučajeva, što je relativno mali broj kad ga se usporedi s drugim zemljama EU-a. No ekonomiju je zaustavilo.

Konzervativna vlada sada se suočava s teškim zadatkom otvaranja zemlje stranim posjetiteljima i umirivanja zabrinute javnosti po pitanju novog vala virusa.

S pitoresknog otoka Santorinija premijer Kiriakos Micotakis rekao je novinarima u subotu da je njegov prioritet Grčku učiniti najsigurnijom destinacijom u Europi.

"Možete doći u Grčku, doživjet ćete fantastično iskustvo, možete sjesti na verandu s ovim prekrasnim pogledom, popiti divno Assyrtiko vino i uživati u plaži", rekao je Micotakis.

"No ne želimo da ste u gužvi u barovima... Postoji nekoliko stvari koje ne možemo dopustiti ovo ljeto", dodao je.

Oko 33 milijuna turista posjetilo je ovu mediteransku zemlju prošle godine.

Tagovi: grčki turizam, Grčka, koronavirus u Grčkoj, Santorini, Kiriakos Micotakis, Velika Britanija, Turska
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je Zagrebačkoj burzi pad indeksa uz slabašan promet.
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
PIVO
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
BERLIN - Prodaja piva oporavit će se ove godine, procjenjuju proizvođači širom svijeta, uzdajući se u ljetna sportska događanja, blaža poskupljenja i povoljnije vremenske prilike.
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
POHVALE
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
MALI LOŠINJ - Svjetski poznati lifestyle magazin luksuzne platforme za shopping Porter uvrstio je otok Lošinj u top 9 najljepših destinacija za savršeno ljetno putovanje, dok su luksuzni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta zavrijedili titulu idealnog odmorišta na samome otoku.
Odbačene baterije su sve češći uzrok požara
OPASNO
Odbačene baterije su sve češći uzrok požara
LONDON - Odbačene baterije iz elektroničkih i električnih uređaja sve su češći uzrok požara, nanoseći štetu i zagađujući zrak, upozorili su britanski vatrogasci i ekološki aktivisti u najnovijem istraživanju.
Azijska tržišta nastavila pozitivni niz
RAST
Azijska tržišta nastavila pozitivni niz
ŠANGAJ - Hong Kong je prednjačio među azijsko-pacifičkim dionicama u petak dok su tržišta pratila rast Wall Streeta, uz obnovljene nade u smanjenje stopa od strane američke središnje banke koja je ojačala tržišno raspoloženje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE