GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje gradnja tunela Kozjak, slijedi kaštelanski most

Počinje gradnja tunela Kozjak, slijedi kaštelanski most
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2023 / 09:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB . Tunel Kozjak, koji je dio novog spoja Splita na autocestu, gradit će tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Naime, istekao je rok za žalbu na odluku Hrvatskih cesta (HC) da taj posao dobiju graditelji Pelješkog mosta i to za 74,6 milijuna eura bez poreza na dodanu vrijednost (PDV), piše u nedjelju Večernji list.

Na natječaj je bilo stiglo pet ponuda, a posao, osim tunela kroz Kozjak koji je dug 2,5 kilometara, uključuje i gradnju 4,3 kilometra duge ceste prema Jadranskoj magistrali u Kaštelima.

Procijenjena vrijednost radova je 82,8 milijuna eura bez PDV-a, a najpovoljniju ponudu dao je upravo CRBC. Inače, zbog brojnih žalbi od objave natječaja za taj projekt do otvaranja ponuda prošlo je godinu i tri mjeseca.

U HC-u kažu kako očekuju da će se do kraja kolovoza kompletirati glavni projekti kako bi se predao zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. U tijeku je i postupak javne nabave za odabir nadzora nad projektom. Po završetku svega navedenog stvorit će se preduvjeti za početak radova, dok će u istom razdoblju u međuvremenu biti i potpisan ugovor za gradnju.

“Dakle, prva faza ovog projekta podrazumijeva tunel kroz Kozjak, dok je druga faza gradnja mosta preko Kaštelanskog zaljeva do splitske luke. U tom svjetlu taj je projekt potpuno opravdan jer rasterećuje postojeći ulaz u Split”, objasnio je predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Most preko Kaštelanskog zaljeva bit će dug 1500 metara, a za nj su u HC-u izradili i maritimnu studiju pa sada započinju dogovore s lučkom kapetanijom u vezi s uvjetima za izgled mosta, nakon čega bi trebao biti otvoren i natječaj za arhitektonsko oblikovanje.

“Naime, i ovim projektom želimo generacijama ostaviti u nasljeđe arhitektonski spomenik poput Pelješkog mosta. Želimo da i Kaštelanski zaljev dobije most koji će se trajno uklopiti u prostor i okoliš”, poručio je Škorić.

Tagovi: China road and Bridge Corporation, Hrvatske ceste, Josip Škorić, tunel Kozjak
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE