GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljakinja Iga Swiatek pobjednica US Opena

Poljakinja Iga Swiatek pobjednica US Opena
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2022 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Poljska tenisačica Iga Swiatek pobjednica je US Opena, Grand Slam turnira u New Yorku, nakon pobjede u finalu protiv Tunižanke Ons Jabeur 6-2, 7-6(5).

Nešto manje od dva sata trajao je meč prve i pete nositeljice, a najbolja svjetska tenisačica Swiatek time je osvojila treću Grand Slam titulu u karijeri. Dva puta je slavila u Roland Garrosu, 2020. i 2022. godine te sada u New Yorku. Jabeur je, pak, igrala drugi uzastopni finalni meč na Grand Slam turnirima, ali je kao i nedavno u Wimbledonu opet izgubila.

Vidno nervozno je tenisačica iz Tunisa ušla u finale. Swiatek, pak, nije ništa praštala te je žestokim napadima vrlo lako slomila suparnicu u tom prvom setu za 6-2.

No, još krajem prve dionice dalo se naslutiti buđenje Jabeur koja je zaigrala daleko bolje u drugom setu, makar je i tada bila u stalnom zaostatku. Ušlo se potom u napetu završnicu drugog seta u kojem je Jabeur spasila jednu meč-loptu kada je kod 5-6 servirala za ostanak u meču.

Izvukla se iz te situacije, a u tie-breaku je Swiatek povela 4-2. Tunižanka je uzvratila s tri poena u nizu, a kod 5-4 je odservirala as za 6-4, no loptica je dodirnula vrh mreže zbog čega je Jabeur ponavljala servis. Je li to bilo kobno ili ne tko zna, no Swiatek je potom kontrirala s tri poena u nizu za konačno poljsko slavlje na Arthur Ashe stadionu.

US Open, finale tenisačica:

Iga Swiatek (Polj/1) - Ons Jabeur (Tun/5) 6-2, 7-6(5)

Tagovi: Iga Swiatek, US Open, Roland Garros
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE