GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povezuju se burze dijamanata u Izraelu i Dubaiju

Povezuju se burze dijamanata u Izraelu i Dubaiju
DIJAMANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 19:26
Autor: SEEbiz / Beta
DUBAI - Burze dijamanata u Izraelu i Dubaiju su danas objavile da su postigle sporazum o jačanju trgovine samo nekoliko dana pošto je Izrael u Bijeloj kući potpisao sporazume s Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom o normalizaciji odnosa.

Sporazumima iz Washingtona, uz posredovanje SAD-a, UAE i Izrael prvi put iznose u javnost svoje skrovite ekonomske veze. UAE su prošlog mjeseca najavili kraj bojkota Izraela, dozvolivši da trgovina teče između naftom bogatih Emirata i Izraela. Emiratske i izraelske banke i istraživačke kompanije već su požurile potpisati sporazume.

Izrael, nekada najveći svjetski prodajni centar dijamanata, i dalje je lider u poliranju velikih dijamanata i sjedište je snažnog sektora visoke tehnologije. Dubai, regionalno financijsko središte, domaćin je trgovine dijamantima u nastajanju. Ta djelatnost je tamo porasla sa izvozne trgovine od 3,6 milijardi dolara 2003. na 23 milijarde u 2019. godini.

Izraelska burza dijamanata otvorit će ured u Dubaiju, dok će "Dubai Multi Commodities Center" ekonomski slobodna zona, postaviti trgovinu u Ramat Ganu u Izraelu, bazi izraelske burze.

Ahmed Bin Sulajem, šef DMCC-a i predsjedavajući Dijamantne burze Dubaija, rekao je da će sporazum "privući poduzeća u Emirat, pojačati regionalnu i međunarodnu trgovinu dragim kamenom".

Joram Dvash, šef Izraelske burze dijamanata, pohvalio je ekonomske slobodne zone Dubaija i "pogodne uvjete poslovanja".

Tagovi: burza dijamanata u Dubaiju, Dubai Multi Commodities Center, burza dijamanata u Izraelu
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE