GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripadnici srednje i starije generacije sve više investiraju u bitcoin

Pripadnici srednje i starije generacije sve više investiraju u bitcoin
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 09:38
Autor: SEEbiz / Beta
NEW YORK - Pripadnici starijih starosnih grupa, Baby boomera i Generacije X udvostručili su ulaganja u kriptovalutu bitcoin (BTC) svakog mjeseca od veljače, pokazuju podaci koje su prikupili analitičari londonske platforme Mode Banking.

Podaci ukazuju na šire prihvaćanje te kriptovalute, koja je do sada uglavnom privlačila pažnju mladih.

U Baby boomere spadaju rođeni od kraja Drugog svjetskog rata do sredine 1960-ih, a u Generaciju X od sredine 1960-ih do 1979. godine.

Rast investicija u bitkoin Mode Banking je zabilježio u ožujku, kada je došlo do kraha na svjetskim tržištima, a mnoge zemlje uvele restriktivne mjere zbog epidemije koronavirusa.

Kako se pandemija razvijala, Baby boomeri i pripadnici Generacije X nastavili su povećavati investicije na platformi Mode.

Pripadnici te dvije generacije investirali su u bitcoin 2,24 puta više u ožujku nego u veljači, u travnju 4,49 puta više, a u svibnju nevjerojatnih 8,88 puta više.

Istraživanjem je uspoređen prosječni mjesečni rast investicija u bitcoin među različitim generacijama prije i tijekom pandemije koronavirusa.

"Milenijalci", rodjeni od 1980. do sredine 1990-ih, i pripadnici "Generacije zed" (rođeni izmedju sredine 1990-ih i početka 2010-ih) dominirali su na lestvici investicija koje su mjesečno rasle 118 posto prije epidemije i 125 posto tijekom nje.

U siječnju i veljači, prije epidemije, ulaganja starijih generacija u bitcoin rasla su gotovo dvostruko sporije od investicija mlađih generacija (61 posto u usporedbi sa 118 posto).

Međutim, tijekom pandemije, Baby boomeri i pripadnici Generacije X ubrzali su investicije znatno više od "Milenijalaca" i pripadnika "Generacije zed" (107 prema 125 posto).

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, Baby boomeri, Generacija X, milenijalci, Mode Banking
PROČITAJ I OVO
Libra bi mogla krenuti već u siječnju
KRIPTOVALUTE
Libra bi mogla krenuti već u siječnju
NEW YORK - Facebook i njegovi partneri spremaju se izdati kriptovalutu libru već u siječnju iduće godine, izvijestio je u petak Financial Times, pozivajući se na tri upućena izvora.
InterCapital preuzeo upravljanje fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj
UPRAVLJANJE
InterCapital preuzeo upravljanje fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj

ZAGREB - InterCapital Asset Management je sa 23.11.2020. dovršio proces preuzimanja upravljanja investicijskim fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj.

Zagrebačka burza: Pad indeksa, promet nešto bolji
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, promet nešto bolji
ZAGREB - Kraj tjedna donio je novi pad na Zagrebačkoj burzi uz nešto bolji promet no jučer.
Pandemija utjecala na šoping: 53 posto građana rjeđe ide u trgovačke centre
NAVIKE
Pandemija utjecala na šoping: 53 posto građana rjeđe ide u trgovačke centre
ZAGREB - Epidemiološka situacija je utjecala na šoping navike građana pa tako njih 52,9 posto navodi da sada rjeđe odlaze u trgovačke centre, pokazalo je istraživanje koje su proveli magazin Ja Trgovac i agencija Hendal.
Kuna u tjednu blago ojačala prema euru
JAČANJE KUNE
Kuna u tjednu blago ojačala prema euru
ZAGREB - Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke ojačala prema euru na dnevnoj i tjednoj razini u odnosu na tečajnicu od jučer za 0.01 posto, a prema tečajnici od prošlog petka za 0.11 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE