GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripadnici srednje i starije generacije sve više investiraju u bitcoin

Pripadnici srednje i starije generacije sve više investiraju u bitcoin
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 09:38
Autor: SEEbiz / Beta
NEW YORK - Pripadnici starijih starosnih grupa, Baby boomera i Generacije X udvostručili su ulaganja u kriptovalutu bitcoin (BTC) svakog mjeseca od veljače, pokazuju podaci koje su prikupili analitičari londonske platforme Mode Banking.

Podaci ukazuju na šire prihvaćanje te kriptovalute, koja je do sada uglavnom privlačila pažnju mladih.

U Baby boomere spadaju rođeni od kraja Drugog svjetskog rata do sredine 1960-ih, a u Generaciju X od sredine 1960-ih do 1979. godine.

Rast investicija u bitkoin Mode Banking je zabilježio u ožujku, kada je došlo do kraha na svjetskim tržištima, a mnoge zemlje uvele restriktivne mjere zbog epidemije koronavirusa.

Kako se pandemija razvijala, Baby boomeri i pripadnici Generacije X nastavili su povećavati investicije na platformi Mode.

Pripadnici te dvije generacije investirali su u bitcoin 2,24 puta više u ožujku nego u veljači, u travnju 4,49 puta više, a u svibnju nevjerojatnih 8,88 puta više.

Istraživanjem je uspoređen prosječni mjesečni rast investicija u bitcoin među različitim generacijama prije i tijekom pandemije koronavirusa.

"Milenijalci", rodjeni od 1980. do sredine 1990-ih, i pripadnici "Generacije zed" (rođeni izmedju sredine 1990-ih i početka 2010-ih) dominirali su na lestvici investicija koje su mjesečno rasle 118 posto prije epidemije i 125 posto tijekom nje.

U siječnju i veljači, prije epidemije, ulaganja starijih generacija u bitcoin rasla su gotovo dvostruko sporije od investicija mlađih generacija (61 posto u usporedbi sa 118 posto).

Međutim, tijekom pandemije, Baby boomeri i pripadnici Generacije X ubrzali su investicije znatno više od "Milenijalaca" i pripadnika "Generacije zed" (107 prema 125 posto).

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, Baby boomeri, Generacija X, milenijalci, Mode Banking
PROČITAJ I OVO
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BAKAR
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da će zahvaljujući novootvorenom rudniku „Čukaru Peki“ kod Bora, Srbija „u nekom trenutku“ postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi.
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi na kraju tjedna Crobex indeksi su blago ojačali, no uz vrlo skroman obujam trgovanja, jer nema poticajnih poslovnih vijesti koje bi potaknule veću aktivnosti investitora.
Dolarov indeks u blagom minusu
FOREX
Dolarov indeks u blagom minusu
LONDON - Dolar je u petak blago oslabio prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, jer su investitori bili nešto skloniji valutama koje percipiraju rizičnijima nakon dobrih vijesti iz Kine.
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
NAGRADE
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
ZAGREB - Otok Lošinj se ovih dana dodatno potvrdio na međunarodnoj turističkoj mapi, s nagradama malološinjskom hotelu Belleuve za najbolju spa i wellness ponudu u svijetu, te projektu "Lošinjski loger Nerezinac" za drugo mjesto među najboljim europskim projektima održivog kulturnog turizma.
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
GUBICI
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
ZAGREB - Svinjogojci u ovome trenutku po jednom tovljeniku od 120 kilograma gube 600, a tovljači junadi po grlu od oko 600 kilograma i 2500 kuna, alarmantne su brojke koje ovih dana iznose hrvatski stočari, piše u petak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE