GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakija sve popularnija, ali Hrvatsi ipak preferiraju ovo žestoko piće

Rakija sve popularnija, ali Hrvatsi ipak preferiraju ovo žestoko piće
PIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2023 / 08:36
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Prema istraživanju magazina Ja TRGOVAC, likeri su najčešći izbor onih koji uživaju u jakim alkoholnim pićima, a raste broj ljubitelja rakije.

Magazin je zajedno s agencijom Hendal tijekom jeseni anketirao odrasle potrošače o njihovim preferencijama kada je riječ o konzumaciji i stavovima spram jakih alkoholnih pića, a dobivene odgovore usporedio je s rezultatima ankete od prije dvije godine.

Od tada nije bilo većih promjena u broju konzumenata - porastao je za dva postotna boda pa je sada 58 posto onih koji kažu da konzumiraju jaka alkoholna pića.

Pritom su najpopularniji likeri s 37 posto udjela onih koji vole žestice, međutim rakiji je jako porasla popularnost te je sada s osam postotnim rastom 31 posto onih koji najčešće piju to piće.

Slijede džin i viski s 11 posto, votka sa sedam posto te rum s tri posto udjela.

Među pilcima jakih pića, svaki dvadeseti kaže da ih konzumira svakodnevno pri čemu je tih pet posto značajno više od dva posto iz 2021. godine.

U porastu je i broj onih koji jaka alkoholna pića piju nekoliko puta tjedno i to za četiri posto, na 20 posto, dok jednom tjedno tu kategoriju konzumira 18 posto ispitanih te je njih šest posto manje.

Rezultati su pokazali da je 37 posto onih koji jaka pića konzumiraju nekoliko puta mjesečno te 20 posto koji ih konzumiraju nekoliko puta godišnje. Mjesečnih konzumenata je sedam posto više, a godišnjih osam posto manje.

Ukupno je, nadalje, četiri posto više onih koji jaka alkoholna pića piju čista, bez miješanja s bilo kojim drugim pićem, te ih sada ima nešto više od dvije trećine, točnije 67 posto. Trećina konzumenata voli jako alkoholno piće pomiješati s nekim drugim pićem.

Zadnje se pitanje odnosilo na mjesto konzumacije i tu nije bilo značajnih promjena u odnosu na prethodno istraživanje. I dalje se najčešće pije kod kuće (svoje ili kod prijatelja, rođaka i sl.), što navodi 55 posto konzumenata.

Daljnjih 30 posto najčešće pije izvan kuće (kafić, restoran i sl.), a da su im te dvije lokacije podjednako drage kaže 15 posto konzumenata kategorije jakih alkoholnih pića.

Tagovi: rakija, likeri, votka, džin, alkohol
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE