GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rasprodani novogodišnji aranžmani u srpskim banjama i planinskim centrima

Rasprodani novogodišnji aranžmani u srpskim banjama i planinskim centrima
NOVA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2023 / 16:53
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srbiju su ove godine najviše posjećivali turisti iz Rusije, koji se sve više okreću srpskim banjama i planinskim centrima. Drugi po broju noćenja u Srbiji su turisti iz Turske, a slijede ih turisti iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Rumunjske, Kine.

Aranžmani za doček Nove godine su uglavnom rasprodani, a slobodnih mjesta ima za zimske praznike, dok su cijene smještaja za oko 10 posto više nego lane, izjavila je direktorica Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović za RTS.

Ona očekuje da će 2023. biti nova rekordna godina za srpski turizam, s obzirom na to da se za prvih devet mjeseci bilježi povećanje broja dolazaka i noćenja turista u odnosu na prošlu godinu, koja je bila rekordna.

„Za prvih devet mjeseci imali smo preko 3,2 milijuna turističkih dolazaka, od kojih su inozemni turisti bili za preko 50 posto udjela i sa rastom od čak 24 posto, a kada su noćenja u pitanju, imamo realiziranih preko 9,7 milijuna noćenja za prvih devet mjeseci. To je rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine od nekih devet posto“, rekla je Marija Labović za RTS.

Stranim turistima su omiljene destinacije Beograd i Novi Sad, dok domaći turisti najradije odlaze na Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, u Sokobanju i Vrnjačku Banju.

Kada je riječ o dočeku Nove godine, prema informacijama koje TOS ima sa terena, aranžmani su mahom rasprodati, naročito u banjama, ali i u planinskim centrima.

Tagovi: Srbija, Zlatibor, Beograd, Kopaonik, banje, turizam
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE