GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Robinhood preuzima kripto aplikaciju Ziglu

Robinhood preuzima kripto aplikaciju Ziglu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2022 / 21:27
Autor: SEEbiz
LONDON - Robinhood je pristao kupiti Ziglu, londonsku fintech aplikaciju koja korisnicima omogućuje trgovinu bitcoinima i nekoliko drugih kriptovaluta. Akvizicija će pomoći Robinhoodu da se proširi u Ujedinjeno Kraljevstvo i Europu, priopćila je tvrtka.

Najava dolazi gotovo dvije godine nakon što je Robinhood zaustavio planove za lansiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu. U to vrijeme, tvrtka je rekla da daje prednost svom poslovanju kod kuće u odnosu na međunarodnu ekspanziju.

Dionice Robinhooda u utorak su porasle za više od 3%.

Dogovor bi mogao pružiti ključni poticaj Robinhoodovim izgledima za rast. Njegov učinak je oslabio od GameStop ludnice trgovanja prošle godine.

Robinhood je izvijestio o padu mjesečnih aktivnih korisnika u četvrtom tromjesečju 2021. — na 17,3 milijuna sa 18,9 milijuna u prethodnom tromjesečju — i rekao da očekuje prihod u prvom tromjesečju 2022. manji od 340 milijuna USD, što je 35% manje u odnosu na isto razdoblje godine prije. Tvrtka je izgubila otprilike dvije trećine svoje tržišne vrijednosti otkako je prošlog ljeta debitirala na Nasdaqu.

Vlad Tenev, izvršni direktor i suosnivač Robinhooda, rekao je da će nam kupnja Ziglua "pomoći da ubrzamo naše napore globalne ekspanzije".

“Zajedno s Ziglu timom, radit ćemo na tome da iskoristimo najbolje od obje tvrtke, istražujući nove načine za inovacije i razbijanje prepreka za kupce diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe”, rekao je Tenev u blogu.

Uvjeti akvizicije nisu objavljeni. Posao podliježe regulatornim odobrenjima i drugim uobičajenim uvjetima zatvaranja, rekao je Robinhood.

Osnovan 2018., Ziglu korisnicima omogućuje plaćanje, ulaganje u niz kriptovaluta i zaradu kamata na bitcoin i britanske funte.

Tagovi: Robinhood, Ziglu, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE