GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevo: 35 posto više turista nego lani

Sarajevo: 35 posto više turista nego lani
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2023 / 08:14
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Kanton Sarajevo ove godine bilježi 35 posto više dolazaka i oko 25 posto više noćenja turista u odnosu na isti period lani.

Prema riječima Adise Kušundžije, glasnogovornice Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ovo je rekordna godina kada je riječ o turistima i prešla je do sada rekordnu 2019.

Navela je da je i ta statistička slika promijenjena u odnosu na period pandemije koronavirusa kada su dominirali domaći turisti.

- Najviše gostiju imamo iz Turske, zatim su tu Slovenija, Srbija, Crna Gora, Njemačka, Sjedinjene Američke Države, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati... Ponovo su nam se vratili i gosti iz Kine, među ovih top deset. Statistička slika je mnogo bolja nego proteklih godina, prešli smo onu rekordnu 2019. i možemo reći da je ova godina bolja u odnosu na sve ranije, rekla je Kušundžija, izvještava Federalna TV.

Međunarodni avio dolasci u Sarajevo ove zimske sezone se očekuje da budu 25 posto veći na odnosu prije pandemije koronavirusa, odnosno na rekordnu 2019. godinu, pokazala je analiza ForwardKeys-a.

– Legalno nismo u mogućnosti komentarisati apsolutne brojeve dolazaka u određenu destinaciju. Konkretno u ovoj analizi poredimo broj karata koji je kupljen do današnjeg dana za dolaske u periodu decembar 2023. – februar 2024. sa istim podacima za decembar 2018. – februar 2019. godine – kazala je Feni ekspertica u španskoj kompaniji za oblast turizma ForwardKeys Ema Mandal.

Ona je istakla da je od svih dolazaka na cijelo Balkansko poluostrvo, četiri posto predviđeno da bude u Sarajevu, dok je prije pandemije taj udio bio tri posto.

– Rekla bih da je to poprilično dobar udio uzimajući u obzir da je u analizu uključena i Atina gdje je broj povezanih destinacija nemjerljivo veći – kazala je Mandal.

Tagovi: Sarajevo, turizam, turisti
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE