GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re najveća dobitnica veljače na Ljubljanskoj borzi

Sava Re najveća dobitnica veljače na Ljubljanskoj borzi
MJESEČNI PREGLED LJSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 09:01
Autor: SEEbiz / InterCapital
ANALIZA - Ljubljanska burza (LJSE) objavila je statistiku trgovanja za veljaču 2021. godine, prikazujući nešto niži promet dionicama u odnosu na prethodni mjesec od 27,6 milijuna eura.

To daje prosječni dnevni promet od 1,45 milijuna eura (-14% na godišnjoj razini).

Od ukupne vrijednosti kojom se trgovalo u tom razdoblju (bez blok transakcija), Krka je ostvarila 9,93 milijuna eura (ili 36%), a slijedila je NLB Grupa s 4,8 milijuna eura (ili 11,9%). Slijede Sava Re s 2,55 milijuna eura (ili 9,3%) i Petrol s 2,39 milijuna eura (ili 8,7%). Slijedi KD grupa s 2,1 mil EUR ili (7,9%). Ovih pet dionica generiralo je 79% prometa koji je zabilježilo cijelo tržište dionica.

Promatrajući ukupnu tržišnu kapitalizaciju dionica, zabilježio je rast od 1,6% u mjesečnom iznosu (ili gotovo 117 milijuna eura) i trenutno iznosi 7,29 milijardi eura.

Glavni indeks kapitala LJSE zabilježio je vrlo solidan mjesečni rast od 2,7%, završavajući veljaču na 965,57 bodova. Od sastavnih dijelova SBITOP-a, Sava Re predvodi popis s rastom od 15,2%. Cijena dionice tvrtke zaključila je mjesec na 22,8 eura po dionici, dok se po trenutnoj cijeni dionice trgovalo po P / B od 0,81x. Slijede Cinkarna Celje i NLB, sa solidnim rastom od 7,8%, odnosno 7,5%. Krka, kao indeks teškaša, pokazala je blagi pad od 2,9%.

U veljači je NLB Grupa objavila rezultate za fiskalnu godinu 2020. iskazavši dobit nakon oporezivanja u iznosu od 268,9 milijuna EUR (+38,95 yoy), na što je snažno utjecalo stjecanje Komercijalne banke. Preciznije, neto pozitivan učinak negativnog goodwilla zabilježen je u iznosu od 137,0 milijuna eura, a dodatno je utvrđen 13,4 milijuna eura za očekivane kreditne gubitke na portfelju s uspjehom za grupu Komercijalne banke.

Ne računajući učinak stjecanja, dobit Grupe iznosila bi 141,3 milijuna eura, što predstavlja smanjenje od 27% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Takav je rezultat značajno premašio prethodne prognoze Grupe, ponajviše zbog rezultata COR-a boljih od očekivanih.

Tagovi: Ljubljanska borza, SBI TOP, Cinkarna Celje, Krka, Nova ljubljanska banka, Sava Re, Petrol
PROČITAJ I OVO
Internet pomogao skoku prodaje paške jenjetine
JANJETINA
Internet pomogao skoku prodaje paške jenjetine
PAG - Unatoč lockdownu i zatvorenim restoranima u kojima smiju raditi samo terase, paška janjetina i paški sirevi i ove su godine našli svoje mjesto na tržištu i put do onih koji je obožavaju.
Azijska tržišta: Indeksi stagniraju, kineski BDP porastao manje od očekivanja
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi stagniraju, kineski BDP porastao manje od očekivanja
ŠANGAJ - Na azijskim tržištima burzovni indeksi u petak stagniraju, nakon što je objavljen podatak o rekordnom, ali slabijem nego što se očekivalo rastu kineskog gospodarstva u prvom tromjesečju.
Goldman Sachs prognozira strelovit rast cijene bakra
BAKAR
Goldman Sachs prognozira strelovit rast cijene bakra
NEW YORK – Robni analitičari Goldman Sachsa kažu da je bakar nova nafta i predviđaju rast cijene crvenog metala na 11.000 američkih dolara po metričkoj toni
Dow Jones na novom rekordu nakon odličnih rezultata i dobrih svježih podataka
REKORDI
Dow Jones na novom rekordu nakon odličnih rezultata i dobrih svježih podataka
NEW YORK - Wall Street je i u četvrtak bio preplavljen optimizmom, a to se najviše može zahvaliti brojnim dobrim poslovnim rezultatima, a i kvalitetnim makroekonomskim podacima.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su glavni dionički indeksi blago pali, drugi dan zaredom, uz i dalje skroman promet, pri čemu su u fokusu invstitora bile dionice Adris grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE