GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SEC odgodio odluku o Grayscale Ether futures ETF-u

SEC odgodio odluku o Grayscale Ether futures ETF-u
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 08:24
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Regulator vrijednosnih papira Sjedinjenih Država odgodio je svoju odluku o tome hoće li odobriti Grayscaleov Ethereum Futures Trust ETF proizvod do kraja svibnja.

Komisija Sjedinjenih Američkih Država za vrijednosne papire i burzu (SEC) ponovno je produljila rok za odlučivanje o odobrenju burzovnog fonda (ETF) tvrtke za upravljanje digitalnom imovinom Grayscale Ethereum Futures Trust.

U podnesku objavljenom 22. ožujka, SEC je naveo da će odgoditi rok od 31. ožujka do 30. svibnja za odluku o tome hoće li ili ne odobriti Grayscaleov Ethereum Futures Trust ETF, koji će se usredotočiti na ulaganje u Ether terminske ugovore.

"Komisija smatra da je prikladno odrediti dulje razdoblje unutar kojega treba izdati nalog kojim se odobrava ili ne odobrava predložena izmjena pravila kako bi imala dovoljno vremena za razmatranje predložene izmjene pravila i pitanja koja su u njoj postavljena."

U prosincu 2023. SEC je odgodio datum odobrenja za Grayscaleov budući proizvod ETF-a, navodeći da će tražiti dodatne informacije o tome treba li ETF biti uvršten.

Ovo se dogodilo samo tri mjeseca nakon što je Grayscale predložio uvrštenje i trgovanje dionicama Grayscale Ethereum Futures Trust ETF-a prema Arca pravilu 8.200-E Njujorške burze u rujnu 2023. godine.

Nakon uvrštenja, analitičar Bloomberg ETF-a James Seyffart ustvrdio je da Grayscale koristi svoju aplikaciju za terminski ETF kao "trojanskog konja" kako bi utjecao na odluku SEC-a da odobri njegov spot Ether ETF.

Objasnio je da bi, ako SEC odobri Grayscaleovu prijavu, to omogućilo Grayscaleu da argumentira odobrenje svoje spot Ether ETF prijave.

U međuvremenu, 25. siječnja, SEC je odgodio svoju odluku o tome hoće li odobriti spot Ether ETF iz Grayscalea, također otvorivši aplikaciju za javne komentare.

Nakon odobrenja spot Bitcoin ETF-ova 10. siječnja, došlo je do povećane skepse među komentatorima kripto industrije u pogledu toga hoće li SEC zauzeti oštriji stav prema ETF-ovima temeljenim na kriptu.

Cointelegraph je nedavno izvijestio da osnivač Capitala John Lo očekuje da će SEC staviti pojačanu kontrolu na sve nadolazeće ETF-ove koji se temelje na kripto fondovima, posebno na Ether ETF-ove.

I ostale tvrtke za upravljanje imovinom također se suočavaju s preprekama sa svojim Ethereum ETF-ovima.

U odvojenim podnescima od 4. ožujka, SEC je objavio da će njegova odluka o zahtjevima BlackRocka za njegov iShares Ethereum Trust i Fidelity za njegov Ethereum fond biti odgođena.

Tagovi: ethereum, ether, kriptovalute, Grayscale, BlackRock
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE