GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Soros prodao dionice u Rivianu i Tesli

Soros prodao dionice u Rivianu i Tesli
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2023 / 20:49
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Investicijska tvrtka Georgea Sorosa smanjila je svoj udio u proizvođaču električnih vozila, smanjujući svoj udio u Rivian Automotive Inc. nakon pada od 90 posto. Tvrtka je također smanjila svoj udio u Tesli Inc.

Soros Fund Management je u prvom tromjesečju prodao oko 10,8 milijuna dionica Riviana, čime je vrijednost udjela smanjena na 55,4 milijuna dolara. Preostalih 3,6 milijuna dionica čini oko 1,1 posto Soroseva portfelja dionica vrijednog oko 5 milijardi dolara, koji je u prvom kvartalu pao za oko 687 milijuna dolara.

Tvrtka sa sjedištem u New Yorku također je prodala svoj cijeli udio od 16 milijuna dolara u Tesli, nakon što je preuzela novi udio 2022. Smanjila je druge tehnološke pozicije, uključujući udjele u Alphabet Inc., Amazon. com Inc., Salesforce Inc. i Intuit Inc, objavio je Bankar.me.

Rivian je pao oko 90 posto na kraju godine u odnosu na svoj vrhunac u studenom 2021.

Sorosevo (92) bogatstvo procjenjuje se na 8,5 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera. Uložio je milijarde u svoje filantropske akcije i iskoristio svoje bogatstvo za financiranje grupa koje promiču demokraciju, ljudska prava i progresivnu politiku kroz svoje zaklade Otvoreno društvo. Većina imovine njegove tvrtke pripada zakladama, a ne obitelji Soros

Tagovi: George Siris, Rivian, Tesla, Soros Fund Management
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE