GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švicarci prisiljeni češće mijenjati vlakove zbog njemačkih kašnjenja

Švicarci prisiljeni češće mijenjati vlakove zbog njemačkih kašnjenja
VLAKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2023 / 08:04
Autor: SEEbiz / DPA
BERN - Putovanje vlakom iz Njemačke u Švicarsku postaje sve neugodnije za mnoge putnike jer su se kašnjenja vlakova koji dolaze iz Njemačke pogoršala, priopćio je u ponedjeljak švicarski željeznički operater SBB.

SBB koristi zamjenske vlakove u Baselu čak i češće nego što je to već odlučeno prije godinu dana zbog sve većeg broja kašnjenja njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahn (DB). Za mnoge kupce to znači da moraju promijeniti vlak u Baselu.

DB je u ponedjeljak izrazio "žaljenje zbog operativne situacije u prekograničnom prometu između Švicarske i Njemačke".

Dugo je, prema podacima SBB-a, bilo 11 vozova koji su iz Njemačke preko Basela nastavljali prema Švicarskoj, uključujući Zurich, Chur ili Interlaken. Osim toga, jedan vlak putuje iz Njemačke preko Basela kroz Švicarsku do Italije.

Sada ih, kako piše na stranici SBB-a, ima pet dnevno, uključujući i vlak za Italiju. Na ostalim vezama putnici sada moraju presjesti u Baselu.

Kako navode iz SBB-a i DB-a, razlog su dodatna kašnjenja zbog nesreće u Frankfurtu, gdje je šleper oštetio željeznički most. Zbog toga je zatvorena jedna pruga, a vlakovi su morali biti preusmjereni. DB je 1. kolovoza objavio da se očekuje da će popravci u Frankfurtu trajati dva mjeseca.

Posebno su pogođeni putnici koji putuju iz Njemačke u Švicarsku. U suprotnom smjeru svi će vlakovi osim jednog nastaviti voziti bez prekida. Ovo funkcionira jer se DB vlakovi koji staju u Baselu koriste na kasnijoj vezi i mogu proći na povratku.

U Baselu je u svakom slučaju bilo više promjena od prošle godine. Razlog tome bila su česta kašnjenja vlakova DB.

Kako bi ponudio točne veze u Švicarskoj - vlakovi također voze švicarske kupce koji žele stići iz Basela u Zürich, na primjer - SBB je stoga zaustavio i zamijenio Intercity Express vlakove (ICE) koji su kasnili 15 minuta ili više. ICE-ovi su tada ostali u Baselu i već su korišteni kao zamjena ako bi kasniji DB vlak također kasnio više.

Tagovi: Švicarska, švicarski vlakovi, Deutsche Bahn
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE