GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svinjogojci najavljuju prosvjede

Svinjogojci najavljuju prosvjede
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 17:39
Autor: SEEbiz / H
RETKOVCI - Afrička svinjska kuga zadala je posljednji udarac seljacima Vukovarsko-srijemske županije. Istaknuli su to svinjogojci koji su se u Retkovcima sastali s državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede.

Zahtjevi koji su pred njega iznijeli su prestanak eutanazije zdravih svinja, osiguravanje pokretnih mobilnih klaonica te osiguravanje tradicionalnih svinjokolja. Ako se njihovi zahtjevi u roku od 15 dana ne ispune najavljuju prosvjede.

Prestanak eutanazije zdravih svinja, brža isplata potpora, osiguravanje pokretnih mobilnih klaonica samo su neki od zahtjeva koje su svinjogojci stavili na stol pred državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede.

- Situacija je alarmantna odvezene su svinje prije mjesec dana, tražimo da se ukine naredba koja traje godinu dana ljudi nemaju novaca, financijskih sredstva, za HTV Regionalni dnevnik rekao je Duško Pavlik, svinjogojac iz Andrijaševaca.

Svi napori Ministarstva poljoprivrede, poručio im je državni tajnik, usmjereni su k tome da se bolest što prije suzbije. Najavio je i novu odluku za sve uzgajivače koji nemaju kategoriju 3.

- Jučer je usuglašeno da se do kraja listopada do 31.10. sve svinje s područja ograničenja i područja visokog rizika te područja zaraze uklone, dakle sve svinje koje ne udovoljavaju visokim biosigurnosnim mjerama, a do kraja studenog svinje na području cijele Hrvatske koje nisu u kategoriji 3., objasnio je Mladen Pavić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Ž

A to znači da svi koji imaju namjeru zadržati svinje moraju podignuti kategoriju i biosigurnosne mjere. Za svinjogojce, to je kažu, propast sela i slavonskih običaja.

- Tražimo da se selo spasi te oživljavanje i popunjavanje svinjaca. Ukoliko to ne bude, ništa od ovoga ili većina ja mogu samo najaviti jednu burnu jesen, istaknuo je Tomislav Pokrovac, predstavnik Stožera za obranu hrvatskog sela.

Stožer za obranu hrvatskoga sela koji okuplja svinjogojce iz cijele Slavonije, Ministarstvu poljoprivrede dao je rok od 15 dana da im ispuni zahtjeve. U protivnom idu u prosvjede.

Tagovi: svnijogojstvo, svinje, afrička svinjska kuga
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE