GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tržište opcija pokazuje: Bitcoin na 100.000 dolara postaje realnost

Tržište opcija pokazuje: Bitcoin na 100.000 dolara postaje realnost
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2024 / 13:36
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Nakon što su ih kripto evangelisti dugo ismijavali kao još više pompe, predviđanja o bitcoinu od 100.000 dolara počinju izgledati kao realna mogućnost na tržištu opcija.

Najveća kriptovaluta u petak je skočila na još jednu najvišu vrijednost svih vremena od više od 70.000 dolara, omeđujući sedmotjedni niz od više od 70% rasta.

Na tržištu opcija, otvorene kamate, ili broj nepodmirenih ugovora, za call opcije sa strike cijenama od 80.000 USD i 100.000 USD skočile su za oko 12% u posljednja 24 sata, prema podacima koje je prikupila Amberdata, prenosi Bloomberg.

"Mislim da 80 tisuća dolara do kraja mjeseca nije ludo", rekao je Leo Mizuhara, osnivač i izvršni direktor platforme za decentralizirano financiranje institucionalnog upravljanja imovinom Hashnote. “Samo mislim da FOMO igrači uskoro dolaze. ETF-ovi su otvorili prostor za još više maloprodaje.”

Najnoviji pomaci u pozicioniranju povećavaju mogućnost dugotrajnijeg rasta nego tijekom uspona u utorak, kada je digitalna imovina probila svoj prethodni rekord postavljen krajem 2021. Niža volatilnost i financijska poluga, kao što se vidi na tržištima opcija i terminskim tržištima, sugeriraju da Kretanje cijena u petak bilo je više potaknuto potražnjom na spot tržištu. Mali ulagači obično kupuju tokene na tržištu gotovine umjesto da koriste izvedenice koje pomažu u povećanju financijske poluge.

Čini se da je trenutni porast cijene bitcoina više vođen spot tržištem jer je trgovina sada puno "zdravija", rekao je Luke Nolan, znanstveni suradnik u upravitelju kripto imovine CoinShares.

Godišnja stopa financiranja za bitcoin perpetual futurese na Binanceu, što je ključni pokazatelj za polugu u kripto trgovanju, bila je oko 57% u 13:30. u New Yorku. Stopa financiranja popela se na više od 100% u utorak. Implicitna volatilnost za bitcoin opcije značajno je pala kada je cijena pala u utorak odmah nakon što je probijena stara najviša vrijednost.

Tagovi: BITCOIN, KRIPTOVALUTE, OPCIJE, TRŽIŠTE
PROČITAJ I OVO
Bitcoin uzletio iznad 66.000 dolara, optimisti najavljuju pohod na rekord
UZLET
Bitcoin uzletio iznad 66.000 dolara, optimisti najavljuju pohod na rekord
NEW YORK - Cijena bitcoina brzo se oporavila od nedavnog pada na šestomjesečnu najnižu razinu od 53.500 USD 5. srpnja, povrativši razinu od 66.000 USD i mogao bi ponovno testirati svoju najvišu vrijednost svih vremena od 73.700 USD dosegnutu u ožujku.
Uzlet izvoza streljiva iz BiH
STRELJIVO
Uzlet izvoza streljiva iz BiH
SARAJEVO - Vojna industrija BiH nastavlja s obaranjem rekorda nakon što je u prvih šest mjeseci 2024. godine izvezla naoružanje i streljivo u ukupnoj vrijednosti od 146,9 milijuna KM.
BCG: Hrvati najviše štede u nekretninama i gotovini
ŠTEDNJA
BCG: Hrvati najviše štede u nekretninama i gotovini
ZAGREB - Financijsko bogatstvo hrvatskih građana raslo je znatno sporije u usporedbi s prosjekom istočne Europe i usklađeno je s globalnim stopama rasta.
Wall Street: Novi pad indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Novi pad indeksa
NEW YORK - Dionice su se povukle u petak, dok je Wall Street završio tjedan definiran rotacijom ovogodišnjih megacap dobitnika u korist manjih imena.
Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije nego lani
USPJESI
Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije nego lani
DUBROVNIK - Dubrovačka gradska uprava izvijestila je danas da je ovogodišnje dvomilijunto turističko noćenje na dubrovačkom području zabilježeno 16. srpnja, što je jedanaest dana ranije nego u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE