GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Labina potpisale Protokol o saradnji

Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Labina potpisale Protokol o saradnji
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2024 / 14:44
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Grada Labina potpisale su danas Protokol o saradnji koji podrazumeva unapređenje saradnje u oblasti turističke privrede, odnosno, turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, kaom i razmenu iskustava i dobre prakse.

Protokol o saradni potpisali su direktorka Turističke zajednice Grada Labina Astrid Glavičić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Zlatibor.

"Protokol o saradnji podrazumeva razmenu iskustva, znanja i novih ideja u realizaciji, nadam se, nekih zajedničkih proizvoda sa Turističkom zajednicom Grada Labina", kazao je novinarima direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

On je podsetio da je taj grad u Hrvatskoj, smešten u Istri, u jedan od najznačajnijih turističkih regija na ovim prostorima.

"To je jedno od najatraktivnijih trurističkih tržišta u region koje godišnje generiše više od 10 miliona noćenja. Turistička organizacija Zlatibora je spremna da prihvati neke nove ideje za razvojne projekte i unapredi postojeću infrastrukturu", kazao je Živanović.

Naglasio je i da je turistički promet Grada Labina i Zlatibora kao destinacija gotovo jednak, uz podsećanje da je Zlatibor prošle godine imao više od million registrovanih noćenja.

"Cilj nam je da taj broj povećamo. Realizovaćemo sigurno neke zajedničke aktivnosti, pre svega na kreiranju nekog zajedničkog proizvoda koji može biti interesantan za turiste koji dolaze iz Evrope. Očekujem i razmenu primene dobre prakse i ovaj Protokol o saradnji nam je garancija dugogodišnje buduće saradnje", naveo je Živanović.

Direktorka Turističke zajednice Grada Labina Astrid Glavičić je kazala da su dve turističke organizacije spoznale da imaju zajedničke teme i ciljeve u razvoju te privredne grane, te je tako došlo do potpisivanje sporazuma o saradnji.

"Širimo vidike, razmenjujemo ideje i usklađujemo zajednička poslovanja", rekla je ona.

Glavičić je podsetila i da Labin ima veoma razvijenu turističku ponudu sa nekoliko hotela poznatih hotelskih lanaca, malih porodičnih hotela, a veliki napori se ulažu u razvoj outdoor turizma koji podrazumeva uređene biciklističkih i pešačkih staza, čija se mreže i dalje širi.

Tagovi: zlatibor, labin, glavičić, živanović, turizam
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE