GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Opatiji u lipnju 70 posto više noćenja

U Opatiji u lipnju 70 posto više noćenja
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 17:59
Autor: SEEbiz / H

OPATIJA - U Opatiji je u lipnju ostvareno 80.000 noćenja turistia ili 70 posto više nego u istom mjesecu lani i to je odličan ulazak u ovogodišnju turističku sezonu, ocijenili su u petak u priopćenju iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Ističu i da "pozitivne najave rezervacija za predstojeće mjesece daju razloge za optimizam i dobra očekivanja od aktualne turističke godine."

Prema podacima iz opatijske Turističke zajednice, u Opatiji je u lipnju bilo 25 tisuća gostiju koji su ostvarili 80 tisuća noćenja.

Domaći gosti ostvarili su 25 posto noćenja, a od stranih, kojih je bilo 75 posto, najviše je bilo noćenja gostiju iz Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije.

U hotelskom smještaju ostvareno je 68 posto noćenja, u privatnom smještaju 29 posto, a 3 posto noćenja odnosi na nekomercijalni smještaj.

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić izjavila je da odlični rezultati iz lipnja daju razloga za optimizam na ulasku u „srce sezone“.

"Najbolju popunjenost bilježimo u objektima visoke kategorije, u hotelima i u privatnom smještaju, u kojem najbolje prolaze vile s bazenima, koje zbog izoliranosti pružaju dodatan osjećaj sigurnosti," kazala je.

Ističe da je Opatija je prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, jer svi objekti u tom gradu posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, a turistički djelatnici, kojih je procijepljeno oko 70 posto, pridržavaju se propisanih mjera.

Kaže da se Opatija, iako su motivi dolaska i ove godine uglavnom povezani s dobrom epidemiološkom situacijom, odlično prilagodila situaciji i organiziranju odabranih događanja, poštujući sve mjere.

Svi koncerti na Ljetnoj pozornici bit će isključivo sa sjedećim mjestima, uz ograničeni broj gledatelja.

Tako će, nakon koncerata u lipnju, u Opatiji u srpnju i kolovozu nastupiti Il Volo, Parni valjak, Crvena jabuka, Rade Šerbedžija, Željko Joksimović, Luka Šulić, Gibonni, Bajaga i drugi izvođači, a najavljeni su i koncerti u sklopu Liburnia Jazz Festivala te Jerry Ricks Blues Festivala.

Počeo je i projekt Opatijski vremeplov, s više manjih događanja, a izložba „Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda“ otvorena je do listopada, naveli su iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Tagovi: Opatija, Suzi Petričić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
ODLUKE
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
TOKYO - Banka Japana zadržala je svoju referentnu kamatnu stopu nepromijenjenom u petak nakon sastanka o monetarnoj politici, držeći svoju referentnu kamatnu stopu na 0%-0,1%.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
PAD
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi pali nakon što su novi podaci pokazali da je u prvom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo manje nego što se očekivalo, dok je inflacija porasla.
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE