GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones prvi put u povijesti zaključio iznad 38.000 bodova

Wall Street: Dow Jones prvi put u povijesti zaključio iznad 38.000 bodova
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2024 / 22:23
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice su porasle u ponedjeljak jer su ulagači nadogradili povijesni pomak prethodne sesije na rekordne razine.

Dow Jones Industrial Average popeo se za 138,01 bod ili 0,36% i završio na 38.001,81. Dobici u ponedjeljak gurnuli su prosjek plavih čipova na novi rekord i po prvi put iznad razine od 38.000. S&P 500 dodao je 0,22% na 4.850,43, također dosegnuvši novu najvišu razinu svih vremena. Nasdaq Composite napredovao je 0,32% na 15.360,29.

Macy's je porastao više od 3% nakon što je odbio 5,8 milijardi dolara vrijedan prijedlog da se trgovac privatizira. SolarEdge je skočio otprilike 4% zahvaljujući tvrtki koja je najavila da će otpustiti 16% svoje radne snage.

Archer-Daniels-Midland pao je više od 24% nakon što je objavio slabe smjernice o zaradi i poslao financijskog direktora Vikrama Luthara na dopust zbog istrage povezane s računovodstvenim praksama. B Riley Financial pao je oko 2,5% nakon što je Bloomberg izvijestio da regulatori istražuju poslove s klijentom povezanim s prijevarom s vrijednosnim papirima.

Dobici u ponedjeljak dolaze nakon što je široki indeks S&P 500 u petak probio svoje unutardnevne i završne rekorde postavljene u siječnju 2022. Taj je potez signalizirao da je Wall Street doista u usponu koji je započeo u listopadu 2022. nakon što su dionice pale ranije te godine.

"To je gotovo kao strah od propuštanja", rekao je Brian Price, voditelj upravljanja investicijama u Commonwealth Financialu. “Imali smo malu volatilnost na početku godine jer bi ulagači možda rebalansirali portfelje i nastojali ostvariti neke dobitke. Ali sada se samo čini da nastavljamo trend koji je očito postojao u četvrtom kvartalu.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE