GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones s najdužim pozitivnim nizom od 1987.

Wall Street: Dow Jones s najdužim pozitivnim nizom od 1987.
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2023 / 22:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u srijedu, zabilježivši svoj najbolji pobjednički niz od 1987. dok su trgovci razmatrali povećanje stope Federalnih rezervi i velike korporativne zarade.

Dow Jones dodao je 82,05 bodova, ili 0,23%, na 35.520,12. Indeks 30 dionica produžio je svoj uspon na 13 dana, napredak koji nije postigao od siječnja 1987. Ako indeks poraste 14 uzastopnih dana u četvrtak, to će odgovarati najdužem nizu ikada koji seže do lipnja 1897. To je bilo otprilike godinu dana nakon što je Dow osnovan u svibnju 1896.

S&P 500 pao je 0,02% na 4.566,75. Nasdaq Composite izgubio je 0,12% na 14.127,28.

Federalne rezerve podigle su stope na najvišu razinu u više od 22 godine nakon što su prošle kroz dugo očekivano povećanje od četvrtine boda na kraju svog sastanka. Međutim, prinosi na trezorske obveznice skliznuli su nakon što je šef FED-a Jerome Powell sugerirao da bi središnja banka ovdje mogla ponovno zastati.

“Rekao bih da je svakako moguće da ćemo ponovno prikupiti sredstva na sastanku u rujnu ako to podaci opravdavaju. Također bih rekao da je moguće da bismo odlučili ostati nepokolebljivi i da ćemo pažljivo procjenjivati, kao što sam rekao, sastanak po sastanak", rekao je Powell na tiskovnoj konferenciji nakon odluke.

Fed sljedeći put odlučuje o stopama 20. rujna. Dionice banaka, uključujući Wells Fargo, ojačale su nakon komentara dok su se trgovci kladili da bi gospodarstvo moglo izbjeći recesiju ako Fed ostane na čekanju.

Ipak, Powellov naglasak da će središnja banka biti "ovisna o podacima" ostavio je trgovce podvojenima oko sljedećeg poteza središnje banke i donekle utjecao na raspoloženje na tržištu.

S pozitivne strane, Alphabet, čiji je vlasnik Google, porastao je za oko 5,8% jer je rast prihoda od oblaka pomogao tvrtki da postigne tromjesečje bolje od očekivanog. Također, Boeing, komponenta Dow-a, ojačao je 8,7% nakon što je izvijestio o boljem rezultatu u drugom tromjesečju nakon porasta isporuka komercijalnih zrakoplova.

Tagovi: Wall Street, NYSE, aLPHABET, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE