GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi pali, opet rastu prinosi na obveznice

Wall Street: Indeksi pali, opet rastu prinosi na obveznice
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2024 / 21:29
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi pali su u ponedjeljak jer su prinosi državnih obveznica porasli zbog zabrinutosti da Federalne rezerve možda neće smanjiti stope koliko se očekivalo.

Loši rezultati McDonald'sa također su prigušili raspoloženje ulagača.

Dow Jones Industrial Average pao je 230 bodova ili 0,6%. S&P 500 skliznuo je 0,2%, zajedno s Nasdaq Composite. Akcija u ponedjeljak dolazi nakon što je S&P 500 prošlog tjedna dosegao rekordnu razinu, potaknut oštrim pomacima naviše u Big Techu.

Prinos na 10-godišnje trezorske zapise zadnji put je porastao za više od 13 baznih bodova na 4,168% jer su ulagači procijenili svježu seriju snažnih ekonomskih podataka koji sugeriraju da bi stope mogle ostati povišene dulje nego što se očekivalo. Referentni prinos prošlog se tjedna trgovao oko 3,81%.

"To je rekalibracija očekivanja oko toga koliko će se brzo Fed okrenuti", rekao je Keith Lerner, Truistov suglavni direktor za ulaganja. “Pivot trade se u određenoj mjeri poništava. Napetost između snažnog gospodarstva i onoga što to znači za Fed vjerojatno će nastaviti stvarati ovakve dane resetiranja.”

Predsjednik FED-a Jerome Powell u nedjelju je ponovio komentare iznesene nakon prošlotjednog sastanka o politici u siječnju, sugerirajući da je smanjenje stope u ožujku malo vjerojatno. Očekivanja za rezove su se smanjila nakon ovih primjedbi, s vjerojatnošću smanjenja sljedeći mjesec od 14,5%, prema FedWatch Toolu CME Group.

Sezona zarada se produžila, a McDonald's je skliznuo 3,8% nakon objave mješovitog kvartala. Rezultati su pojačali zabrinutost oko zarade tvrtki izvan tehnoloških divova i mogu li ostvariti rezultate do kraja sezone.

Drugdje, Boeing je pao gotovo 2% zbog više problema sa 737 Maxom. Tesla je potonula više od 3% zbog zabrinutosti oko rastuće konkurencije i stalnih pritisaka na cijene za EV diva.

Tagovi: Wall Street, NYSE, mcdonalds, boeing, tesla, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE