GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Najveći trodnevni uzlet Dow Jonesa od 1931.

Wall Street: Najveći trodnevni uzlet Dow Jonesa od 1931.
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 22:07
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Nevjerojatnim raspletom događaja, Dow Jones je zabilježio najveći trodnevni skok od 1931. godine.

Dionice su porasle treći dan uzastopno. Ulagače nije uznemirio rekordan rast zahtjeva za naknadu za nezaposlenost prošloga tjedna, već su se fokusirali na Senat koji je napokon odobrio ogroman ekonomski poticajni paket zbog izbijanja koronavirusa.

Dow Jones skočio je 1.351,62 bodova, ili 6,4%, na blizu 22.552,17. Time je Dow zaokružio svoj najveći trodnevni porast od 1931. godine. U posljednja tri dana Dow je porastao više od 20%.

S&P 500 također je objavio trodnevni pobjednički niz, povećavši se 6,2% na 2.630,07. Nasdaq Composite napredovao je 5,6% na 7 797,54, a Facebook, Amazon, Apple, Netflix i Alphabet su skočili više od 4%.

Boeing, Chevron i Walgreens donijeli su dobitke Dow Jonesu, pri čemu je svaka od ovih dionica porasla više od 10%.

Sektori komunalnih usluga i nekretnina bili su najveći dobitnici u S&P 500, oba su zatvorila više od 7%.

Broj Amerikanaca koji su podnijeli zahtjeve za naknadu za nezaposlenost prošli je tjedan porastao na rekordnih više od tri milijuna, pošto su stroge mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa naglo zaustavile zemlju i dovele do vala otpuštanja radnika. Rekordan porast nezaposlenosti vjerojatno je označio kraj razdoblja velike potražnje za radnom snagom, najduljeg u američkoj povijesti.

Ti podaci, koje je u četvrtak objavilo ministarstvo rada, jako dobro ukazuju na to koliko su štetne posljedice koronavirusa za gospodarstvo, zbog čega je Američka središnja banka (FED) morala poduzeti izvanredne mjere, a Kongres donijeti rekordan stimulativni paket u vrijednosti od dva bilijuna dolara.

Tagovi: Wall Street, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Apple, Boeing, Chevron, Netflix, Amazon, Facebook, Walgreens, američka ekonomija
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE