GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Nasdaq oštro pao, Apple najveći uteg

Wall Street: Nasdaq oštro pao, Apple najveći uteg
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2023 / 22:46
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nasdaq Composite korigiran je u utorak nakon što su dionice Oraclea pale zbog razočaravajućih rezultata, a dionice tehnoloških kompanija našle su se pod pritiskom.

Nasdaq je pao 1,04% na 13.773,61 u svom prvom gubitničkom danu u tri dana. S&P 500 pao je 0,57% na 4461,90. U međuvremenu, Dow Jones Industrial Average pao je 17,73 boda, ili 0,05%, na 34.645,99.

Dionice Oraclea zabilježile su najlošiji dan od 2002. Dionice softvera bile su najlošije u S&P 500, skliznuvši 13,5% nakon što je prodaja u prošlom tromjesečju bila ispod procjena, a prognoza prihoda tvrtke također je razočarala. Oracle je u ponedjeljak navečer objavio svoje fiskalne rezultate za prvo tromjesečje. Ostali konkurenti u oblaku — uključujući Amazon, Google-roditelj Alphabet i Microsoft — također su kliznuli.

"Oracle, koji nije super velika dionica, ali je pogled na potrošnju poduzeća - i to većih poduzeća - danas je razočarao, a to je jedan od čimbenika koji potiskuju i NASDAQ i S&P", rekao je. Kim Forrest, osnivač tvrtke Bokeh Capital Partners.

Dionice Applea pale su za 1,7% nakon popodnevnog predstavljanja novog modela iPhonea. U međuvremenu, dionice Adobea također su pale za oko 4% uoči rezultata kompanije ovog tjedna.

S druge strane, cijene sirove nafte u SAD-u dotaknule su najvišu razinu od studenog prošle godine jer se OPEC u utorak pridržavao snažne prognoze rasta potražnje za ovu i sljedeću godinu. Fjučersi sirove nafte West Texas Intermediate ustalili su se na 88,84 dolara po barelu. To je više od oko 66 dolara po barelu u ožujku. Dionice energije dobile su poticaj. Dionice Chevrona i Exxon Mobil bili su svaki viši za oko 1,9% odnosno 2,9%.
-

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Apple, Oracle, Adobe, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE