GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 21:47
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.

Trend pada dolazi kao dodatak nedavnim tržišnim problemima povezanim s geopolitičkim sukobima i ljepljivom inflacijom, padom Nvidije i Netflixa.

S&P 500 skliznuo je 0,9%, ispod razine od 5000. Tehnološki opterećeni Nasdaq povukao se za 2%, povučen Netflixom i Nvidiom. Obje su pale šesti uzastopni dan.

Dow Jones Industrial Average porastao je za 177 bodova, ili 0,5%, zahvaljujući porastu American Expressa od više od 5%.

Netflix se povukao za više od 9% čak i nakon što je tromjesečna zarada nadmašila gornju i donju liniju. Pretplatnici streamera skočili su 16% u odnosu na prethodnu godinu, ali je rekao da više neće prijavljivati plaćena članstva počevši od 2025.

Ostala tehnološka imena, uključujući miljenike umjetne inteligencije Nvidia i Super Micro Computer također su bila pod pritiskom. Par je pao za više od 9%, odnosno 20%.

Dok je tehnologija izvršila silazni pritisak na tržište, zabrinutost ulagača zbog intenziviranja sukoba na Bliskom istoku nakon izraelskog ograničenog napada na Iran čini se da je otvaranje u petak uglavnom nestalo.

Cijene nafte nakratko su porasle za više od 3%, ali su se u nekoliko sati nakon toga kretale između skromnijih dobitaka i gubitaka. Dow fjučersi su u jednom trenutku pali za više od 500 bodova preko noći zbog straha da je napad bio dovoljan da izazove širi rat.

"Uslijedio je uzdah olakšanja" jer su ulagači shvatili da je odgovor Izraela bio "prigušen" i osmišljen kako bi se smanjila eskalacija, rekao je George Ball, predsjednik Sanders Morrisa.

Ipak, "ulagači su vrlo nervozni", rekao je Ball. "Ulagači su danas mnogo svjesniji geopolitičkih rizika u svom odlučivanju nego što su bili dugo vremena."

Ti potezi dolaze u trenutku kada indeks S&P 500 ide prema svom najgorem tjednom rezultatu od rujna usred rastućih strahova oko putanje inflacije i monetarne politike.

S gubitkom od gotovo 3%, to bi također bio treći uzastopni negativni tjedan za referentnu vrijednost velike kapitalizacije.

Tagovi: Wall Street, netflix, Nvidia, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE