GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 prvi put iznad 4.000 bodova

Wall Street: S&P 500 prvi put iznad 4.000 bodova
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2021 / 22:09
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Četvrtak je na Wall Streetu donio opipljivi optimizam, posebno u tehnološkom sektoru.

Nasdaq je premašio rast od više od 1,8%, a tehnološke dionice ponovno su na meti kupaca. Dionice proizvođača električnih vozila, uključujući Workhorse Group i Plug Power skočile su nakon što je predsjednik Joe Biden razgovarao o detaljima svog infrastrukturnog plana vrijednog više od 2 bilijuna dolara, koji bi uključivao izgradnju pola milijuna punionica za električne automobile.

Micron Technology Inc skočio je 4% nakon što je proizvođač čipova prognozirao prihod za treće fiskalno tromjesečje iznad procjena Wall Streeta zbog veće potražnje za memorijskim čipovima, zahvaljujući 5G pametnim telefonima i softveru za umjetnu inteligenciju.

Današnja trgovina označava početak drugog kvartala i početak travnja. Povijesno gledano, ovaj mjesec je odličan za dionice. Dionice su u travnju porasle u 14 od posljednjih 15 godina, a od 1950. to je drugi najbolji mjesec za dionice, prema analizi Ryana Detricka, glavnog tržišnog stratega LPL Financial-a.

Kako smo se bližili drugom kvartalu, kupci su se sve više priklanjali cikličnim i vrijednosnim dionicama, koje rast temelje na optzimizmu povezanom s ponovnim otvaranjem diljem američke ekonomije.

Kako se problemi povezani s pandemijom počinju gubiti, analitičari snažno povećavaju svoje izglede za zaradu od S&P 500 za prvo tromjesečje.

Tijekom prva tri mjeseca 2021. analitičari su povećali procjenu zarade po dionici (EPS) za tvrtke iz sastava S&P 500 za rekordnih 6,0%, prema podacima FactSet-ovog Johna Buttersa. Obično se procijenjeni tromjesečni EPS smanjuje tijekom kvartala. Prethodni rekord uzlaznih revizija bio je 5,4% u prvom tromjesečju 2018. godine, nakon što su donesene porezne reforme pod bivšom Trumpovom administracijom.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, Workhorse Group, Plug Power, Micron Technology, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE