GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Salesforce dobitnik dana, indeksi porasli

Wall Street: Salesforce dobitnik dana, indeksi porasli
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 22:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi ostvarili solidan rast, a investitori su bar na tren zanemarili brige oko daljnjeg rasta kamatnih stopa.

Dow Jones Industrial Average skočio je za 341,73 boda, ili 1,05%, zatvorivši na 33.003,57. Salesforce je potaknuo Dow, sa skokom od 11% zahvaljujući odličnim rezultatima i optimističnim prognozama.

S&P 500 ojačao je 0,76% i zatvorio se na 3981,35. Nasdaq Composite popeo se za 0,73%, završivši sesiju na 11.462,98.

S&P 500 i Nasdaq bili su pod pritiskom ranije tijekom dana. Međutim, tržište se okrenulo poslijepodne nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Atlante Raphael Bostic rekao da je "čvrsto" za pridržavanje temoa povećanja od četvrtine postotnog boda.

Stope su porasle, s referentnim prinosom 10-godišnjih obveznica koji je premašio 4%. Prinos na dvogodišnje obveznice dosegao je razine koje nisu viđene u više od desetljeća.

Nagli porast troškova rada i pad broja zahtjeva za nezaposlene izvijestio rano u četvrtak ukazuju na vjerojatnost da će Fed povećati svoju referentnu kamatnu stopu za dodatnih 0,25 postotnih bodova kasnije ovog mjeseca.

Wall Street je nakon mješovite sjednice, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq Composite u srijedu pali, dok je Dow zabilježio mali rast. Svi glavni prosjeci na putu su za pobjednički tjedan, s Dowom koji će prekinuti četverotjedni gubitnički niz.

Porast prinosa na obveznice i zabrinutost zbog potencijalno većeg povećanja od očekivanog od strane Federalnih rezervi potaknuli su zabrinutost ulagača posljednjih dana, umanjujući rast na početku 2023. godine.

U korporativnoj zaradi, dionice Salesforcea i Okte porasle su zahvaljujući dobrim rezultatima i smjernicama. U međuvremenu, dionice Silvergate Capitala pale su više od 57%, nakon što je tvrtka odgodila svoje 10-K godišnje izvješće.

Dionice Tesle, popularne među malim ulagačima, izgubile su 5,8% nakon što tvrtka nije uspjela otkriti pojedinosti o vozilima sljedeće generacije tijekom dugo očekivanog dana za ulagače u srijedu.

Tagovi: Wall Street, Salesforce, Tesla, Raphael Bostic, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE