GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Snažan rast indeksa

Wall Street: Snažan rast indeksa
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2023 / 22:56
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u petak, povrativši jučerašnje gubitke, dok su se prinosi državnih obveznica stabilizirali.

Dow Jones Industrial Average napredovao je za 391,16 bodova ili 1,15% i zatvorio se na 34.283,10. S&P 500 popeo se 1,56% da bi završio sesiju na 4415,24. Nasdaq Composite dodao je 2,05% na 13.798,11, zabilježivši svoj najbolji dan od svibnja.

Svih 11 sektora S&P 500 indeksa bilo je pozitivno u petak, ali tehnološki je bio bolji, porastao je za 2,6%. Microsoft je skočio na najvišu razinu svih vremena tijekom sesije i završio dan s rastom od 2,5%. Apple, Meta, Tesla i Netflix skočili su svaki za više od 2%, dok je Alphabet dobio 1,8%.

Rast od petka također je bio dovoljan da podigne tri glavna prosjeka za drugi uzastopni tjedan rasta. S&P 500 je napredovao 1,3%, dok je Dow dodao oko 0,7%. Nasdaq je bio najbolji, porastao je otprilike 2,4% tjedno.

Dionice su se oporavile dok je referentni prinos 10-godišnjih obveznica lebdio oko ravne linije.

Bio je to značajan preokret u odnosu na akciju od četvrtka u kojoj je stopa na 10 godina skočila za više od 10 baznih bodova. Nagli porast prinosa uslijedio je nakon loše aukcije obveznica Ministarstva financija i komentara predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella koji je sugerirao da će možda biti potrebna veća intervencija kako bi se ugušila inflacija.

Rasprodaja koja je uslijedila u četvrtak također je prekinula najduže dobitne nizove za S&P 500 i Nasdaq Composite u dvije godine.

Unatoč nedavnoj volatilnosti, otporno gospodarstvo pomoglo je dionicama čak i dok su ulagači i dalje nesigurni u pogledu Fedovog vremenskog okvira oko politike kamatnih stopa, prema UBS-u.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Dekarbonizacija prometa: Ključna je infrastruktura za alternativna goriva
PROMET
Dekarbonizacija prometa: Ključna je infrastruktura za alternativna goriva
ZAGREB - Prema izvješću Europske agencije za okoliš, sektor prometa bio je odgovoran za četvrtinu emisija CO2 u EU 2019. godine. Emisije iz ovog sektora u stalnom su porastu i EU ulaže znatne napore kako bi se smanjila emisije iz ovog sektora.
Bloomberg: Europi prijeti nestašica hrane
IZAZOVI
Bloomberg: Europi prijeti nestašica hrane
NEW YORK - Vremenske nepogode i ubrzane klimatske promjene redovito pogađaju poljoprivrednike, smanjujući prinose i prihode, što je Europu 2022. koštalo više od 50 milijardi eura.
The most beautiful photos of Croatia are on display in Oriental Pearl Tower Shanghai
EXHIBITION
The most beautiful photos of Croatia are on display in Oriental Pearl Tower Shanghai
SHANGHAI - Inside the famous and popular Shanghai Oriental Pearl Tower, an exhibition of beautiful photos of Croatia is underway, with a special emphasis on the unique sights of our country, UNESCO heritage and enchanting nature.
Mađarska uvodi nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda
RESTRIKCIJE
Mađarska uvodi nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada uvest će nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, rekao je danas ministar poljoprivrede Istvan Nagy.
Zlato na novom rekordu, središnje banke vrijedno kupuju
REKORDI
Zlato na novom rekordu, središnje banke vrijedno kupuju
LONDON - Cijene zlata porasle su u petak i dosegnule povijesni vrhunac jer su kupnje središnje banke usred geopolitičkih napetosti održale zamah za žuti metal, dok snažni ekonomski podaci iz SAD-a nisu uspjeli smanjiti njegovu privlačnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE