GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street snažno porastao na početku tjedna

Wall Street snažno porastao na početku tjedna
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2022 / 08:12
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi snažno porasli, zahvaljujući stabilizaciji britanskog financijskog tržišta i boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima nekoliko banaka i kompanija.

Ulagače su jučer najviše ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati Bank of America.

Cijena te dionice skočila je više od 6 posto, što je povuklo i dionice ostalih banaka, pa je S&P indeks tog sektora skočio 3,5 posto.

„Na krhkom tržištu kao što je ovo svaka iole bolja vijest može vrlo pozitivno utjecati na tržište. Više kamatne stope povoljne su za banke, pa bi njihovi poslovni rezultati mogli biti manje loši nego što su se ulagači plašili”, kaže Emily Roland, strateginja u tvrtki John Hancock Investment Management.

Zbog visoke inflacije, povećanja kamata i usporavanja rasta gospodarstva, očekivanja o poslovnim rezultatima kompanija znatno su smanjena posljednjih mjeseci.

Tako analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u trećem tromjesečju porasle 3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Početkom srpnja očekivali su rast zarada za 11 posto, a na početku listopada 4,5 posto.

Pozitivno je na tržište utjecala i stabilizacija britanskog tržišta obveznica, nakon što je tamošnja središnja banka u petak završila s intervencijama u cilju stabilizacije tog tržišta.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Bank of America, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
U Europi se gomilaju zalihe kave
KAVA
U Europi se gomilaju zalihe kave
LONDON - Europa gomila zalihe kave kako bi izbjegla teškoće koje bi mogle iskrsnuti početkom iduće godine stupanjem na snagu uredbe Europske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kavu (ICO).
Spajić: Uskoro linija Budva – Dubrovnik
NAJAVE
Spajić: Uskoro linija Budva – Dubrovnik
BUDVA – Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JPMD) i kompanije Dukley Marina potpisali su danas u Budvi Sporazum o predaji Luke Budva državi.
Azijska tržišta: Indeksi mješoviti, strahuje se od dužeg razdoblja visokih kamata
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi mješoviti, strahuje se od dužeg razdoblja visokih kamata
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon što su minute posljednje sjednice američke središnje banke otkrile zabrinutost dužnosnika Fed-a zbog ljepljive inflacije, pri čemu su se članice činile hladne noge na moguća smanjenja kamatnih stopa.
Wall Street: Indeksi pali, zapisnici Feda zabrinuli investitore
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi pali, zapisnici Feda zabrinuli investitore
NEW YORK - Američki indeksi pali su u srijedu jer je zapisnik sa sastanka Federalnih rezervi u svibnju izazvao zabrinutost zbog tvrdoglave inflacije, što ukazuje da središnja banka možda neće uskoro smanjiti kamatne stope.
Zapisnici Federalnih rezervi: Zabrinutost zbog izostanka napretka oko inflacije
BRIGE
Zapisnici Federalnih rezervi: Zabrinutost zbog izostanka napretka oko inflacije
WASHINGTON - Dužnosnici Federalnih rezervi postali su zabrinutiji na svom posljednjem sastanku o inflaciji, a članovi su naznačili da im nedostaje samopouzdanja da krenu naprijed u smanjenju kamatnih stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE