GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2024 / 21:41
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a Wall Street je pratio ključnu konferenciju o umjetnoj inteligenciji i iščekivao nove smjernice monetarne politike Federalnih rezervi.

Dow Jones Industrial Average popeo se za 75,66 bodova, ili 0,2%, na 38.790,43. S&P 500 je dobio 32,33 boda, ili 0,63%, završivši na 5.149,42, dok je Nasdaq Composite napredovao 0,82% završivši na 16.103,45.

Dionice Nvidije stekle su 0,7% prvog dana GTC konferencije tvrtke - gdje se očekuje da će proizvođač čipova predstaviti svoje najnovije korake u umjetnoj inteligenciji. Analitičari su povisili svoje ciljane cijene kako je konferencija počela, a William Stein iz Truista predviđa rast od 34%. Dionice su porasle čak 4% u ponedjeljak ujutro.

Dionice Alphabeta završile su s rastom od 4,6% nakon što je Bloomberg News izvijestio da Apple pregovara s Googleom o uključivanju Gemini AI tvrtke u iPhone.

Ovi potezi dolaze nakon dva tjedna gubitaka uzrokovanih tehnologijom za S&P 500 i Nasdaq Composite. Dow Jones Industrial Average prošla je tri tjedna završio s gubicima.

"Današnji okus je rotacija u tehnologiju", rekao je Jay Hatfield, osnivač i izvršni direktor Infracapa. "U ovom smo sezonski slabom razdoblju i ljudi zapravo ne znaju što učiniti, pa na neki način izmjenjuju prodaju tehnologije i prodaju ostatka tržišta."

Hatfield očekuje da će tržišni uspon ponovno značajno poletjeti u travnju, kada započne sljedeća sezona zarada.

Ulagači također željno iščekuju sastanak o politici Federalnih rezervi ovog tjedna. Dvodnevni sastanak Saveznog odbora za otvoreno tržište počinje u utorak i završava objavom u srijedu.

Prema alatu CME FedWatch Tool, fjučersi fondova Fed-a trenutačno određuju cijene uz vjerojatnost od 99% da će Fed ovog tjedna ostaviti referentne kamatne stope nepromijenjene. Međutim, očekivanja smanjenja u lipnju pala su posljednjih dana na oko 55%.

Toplije od očekivanog očitavanje temeljne inflacije u veljači frustriralo je dionice i izazvalo zabrinutost da bi središnja banka mogla biti sklona višim kamatnim stopama dulje prije nego što započne sastanak o politici.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Google, nVIDIA, aLPHABET, aPPLE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE