GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru

Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 18:52
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Digitalni dolar mogao bi biti dobro rješenje za Amerikance koji nemaju pristup bankovnim računima ili sistemima za olakšano plaćanje. To je rekla Janet Yellen, američka ministrica financija.

Yellen je navela da administracija predsednika Joea Bidena podržava istraživanja o održivosti digitalnog dolara, što je promjena u odnosu na njenog prethodnika Stevena Mnuchina.

"Ima smisla da centralne banke razmatraju izdavanje suverenih digitalnih valuta", rekla je Yellen na virtualnoj konferenciji čiji je domaćin bio New York Times, prenosi Bloomberg.

Yellen je objasnila da bi digitalna verzija dolara mogla pomoći u svladavanju prepreka kod uključivanja domaćinstava s nižim primanjima u financijski sustav.

"Previše Amerikanaca nema pristup sistemima lakog plaćanja i bankovnim računima, i to je ono u čemu bi digitalni dolar, kao digitalna valuta centralne banke, mogao pomoći. On bi doveo do bržeg, sigurnijeg i plaćanja s nižim troškovima, što su važni ciljevi", objasnila je Yellen.

Veliki broj centralnih banaka, među kojima i američke Federalne rezerve, provode istraživanja o tome kako bi se digitalna verzija njihovih valuta mogla koristiti.

Dužnosnici centralnih banaka u tome vide i mogućnosti, ali i rizike, pa se ideja digitalnih valuta sporo provodi. Do sada je samo Kina uvela pilot-program testiranja digitalnog juana.

Tagovi: Janet Yellen, digitalne valute, digitalni dolar, kriptovalute, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PIVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PRAG - Konzumacija piva u Češkoj pala je u pandemijskoj 2020. godini na najnižu razinu u gotovo 60 godina, pokazali su podaci udruge pivara.
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
IPSILON
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
PULA - Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da upitamo direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE